TELUS İŞÇİLERİNDEN SENDİKA DÜŞMANLIĞINA KARŞI ULUSLARARASI İMZA KAMPANYASI
Kanadalı teknoloji şirketi Telus’un Türkiye ofisinde çalışan çağrı sektörü işçileri, toplu iş sözleşmesi talebiyle sendikalaşırken şirketin sendika temsilcilerini işten atmasına karşı, UNI Küresel Sendika, Kanada Birleşik Çelik İşçileri Sendikası, Çağrı-İş ve Sosyal-İş’in ortaklığında uluslararası imza kampanyası başlatıldı.
Türkiye’de TikTok ve diğer büyük şirketlere çağrı merkezi hizmeti veren Telus’un olanca kârına rağmen düşük ücretler, yıpratıcı çalışma koşulları, büyük performans hedefleri, güvencesizlik ve keyfi işten çıkarmalara karşı Telus işçileri Çağrı-İş Sendikası’nda örgütlenmişti.
İşçilerin örgütlenmesini kırma arayışına giren Telus, sendika temsilcilerini işten çıkarmaya ve iş kolunu değiştirerek sendikal faaliyeti engellemeye çalıştı. İzmir’deki Telus ofisinin önünde eylemlerini sürdüren işçiler, insanca çalışma koşullarının sağlanmasını, sendikal hakların tanınmasını ve işten çıkartılan arkadaşlarının işe geri alınmasını talep ediyor.
Uluslararası imza kampanyasına katılıp aşağıdaki bağlantıdan çağrı metnini imzalayarak Telus işçilerinin mücadelesine destek olabilirsiniz.
İmza Metni
“Türkiye’deki Telus işçileri adil ücretler, iş güvencesi ve daha iyi çalışma koşulları için sendikalaştı. Telus ise işçilerin haklarına saygı göstermek yerine işten çıkarmalarla ve sendika karşıtı taktiklerle yanıt verdi. Telus’u, işten çıkarılan işçileri derhal işe geri almaya, sendikal haklarını tanımaya ve iyi niyetli müzakereler yürütmeye çağırıyoruz. İşçilerin haklarına saygı gösterin, sendika düşmanlığına derhal son verin!”