İSTANBUL ŞUBEMİZİN 9. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI!

09 Ekim 2023, Pazartesi 637 Kişi

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 9. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI!

Sendikamız İstanbul Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu, 06.10.2023 tarihinde TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükken Şubesi, Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Kemankeş Cad. No: 31 Beyoğlu / İstanbul adresinde gerçekleşti.

Genel Kurul Divanına Av. Cemal Polat, Akif Yıldırım ve İlayda Can Taş oy birliği ile seçildiler.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Şube Başkanı İlhan Ağırbaş; “-Genel kurulumuzun, geçmiş dönemde adımlarını attığımız yeni örgütlenme modellerinin ve katılımcı sendika anlayışının sonuçlarını göreceğimiz bir mücadele döneminin başlangıç adımları olmasını umuyoruz.

Kayıtlı iş gücünün en kalabalık işkolunda örgütlenme faaliyetleri sürdürüyoruz. Hiç şüphesiz sendikamız kendine özgü avantajları olan bir örgütlenme zemini üzerinde hareket etmektedir. Fakat 21 işkolu arasında sendikal örgütlülük bakımından maalesef sondan üçüncü sırada geldiğimizi göz ardı etmemeliyiz. Sosyal-İş kadrolarını örgütsüz, sendikasız ve kendi başına bırakılmış milyonlarca emekçiyi örgütlemek gibi ağır bir vazife beklemektedir.

Sendikamız duvarın iki tarafındaki emekçilere seslenmek zorundadır. Son yıllarda hizmet sektöründeki büyüme ivmesi restoran, mağaza, market çalışanları kentlerin mavi yakalılarını giderek genişletmektedir. Bu kitle, örgütlenme alanımızın öncelikli muhataplarından biridir.  Öte yandan, plazaların, ofislerin, görece daha eğitimli/nitelikli emekçileri krizin derinleşen etkisiyle kısmi kazanımlarını kaybetmektedir. Sendikamızın bir diğer muhatabı ise bireysel çözüm stratejileri gittikçe tükenen bu beyaz yakalı işçilerdir. Bu gruplar henüz harekete geçmemiş bir potansiyeli barındırmaktadır. Sendikamız bu grupların giderek örtüşen çıkarlarını kapsayacak, iyi düşünülmüş bir örgütlenme stratejisi ve gerçekçi hedeflerle sınıfın iki yakasını bir araya getirmeye sebat etmelidir.

Bu hedefler doğrultusunda Sosyal-İş İstanbul Şubesi emin adımlarla ilerlemektedir.  Beş- altı direnişi eş zamanlı örgütleyen, sahadaki mücadeleleri koordineli bir şekilde sürdüren, kayda değer bir etkinlik sağlamıştır. Alagöz Kültür Merkezi çalışanları, Connectys Çağrı Merkezi emekçileri, SGS işçilerini sendikamız örgütlemiştir. Sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkartılan işçiler yılmamış, sendika yalnız bırakmamış ve ortak yürüyüşümüz canlılığını korumuştur.

Önümüzdeki dönemde ilk tohumlarını attığımız katılımcı, mücadeleci, sınıfın güncel ihtiyaçlarını önceleyen bu sendikal yapılanmanın olumlu sonuçlar elde edeceğini göreceğiz. Bu dönemde Sosyal-İş’i emekçilerin gündemini yakinen takip edecek, örgütlenme becerisini güçlendireceğiz. Sınıfın güncel çıkarlarını temsil etme kabiliyetimizi artıracak, işçilerin bizlere duyduğu itibarı ve güveni pekiştireceğiz.

Hep birlikte, milyonlarca emekçinin sendikamızın öznesi olacağı, sendikamızın ülke gündeminde işçi sınıfı adına elde ettiği kazanımlarıyla çok daha fazla yer alacağı günler için yürüyüşümüze sizleri de çağırıyoruz! DİSK’in geleneğine yaraşır, sınıf mücadelesinde adı sık anılan bir sendikayı el birliğiyle büyüteceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan Sendikamız Genel Başkanı Celal Uyar; -İstanbul Şubemizin 9. Olağan Genel Kurulu Sendikamız ve Türkiye İşçi Sınıfı için ilerletici kararlar alacağına, işçi sınıfı mücadelemize yeni kazanımlar katacağına olan inancımla sizleri selamlıyorum” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Genel Başkan Celal Uyar’dan sonra delegelerin konuşmalarının ardından, Şube Denetim Kurulu raporu ve Şube Disiplin Kurulu raporlarının okunması ve oybirliği ile onaylanmasının ardından Genel Kurul seçim gündemine geçildi.

İlhan Ağırbaş Şube Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kuruluna; Emin Çırakoğlu, Anıl Denizci, Şengül İşçi ve Özlem Teber, Denetim Kuruluna; Adnan Karakaya, Eftel Osman Kesgin ve Hüseyin Onur Bölük, Disiplin Kuruluna ise; Figen Sağlık, Berivan Sert Erdoğan ve Özen Tok seçildiler.