GELİN BERABER İNŞA EDELİM!

12 Şubat 2024, Pazartesi 767 Kişi

Bizler, sivil toplum emekçileriyiz!

Derneklerde, vakıflarda, odalarda, kooperatiflerde, bazen bağımsız inisiyatiflerde, bazen bunların uzantısı işletme ve iştiraklerde, yarı ya da tam zamanlı, yarı gönüllü, freelance ya da esnek koşullarda çalışan ücretlileriz.

Sivil toplumdayız, ancak piyasanın ezici çalışma ilişkilerinden kaçınılacağını umduğumuz sivil toplumda da beklediğimiz güvenli alanları çoğu zaman bulamıyoruz.

Kâr amaçlı kurumlarda normalleştirilmeye çalışılan hak ihlalleri ve sömürü biçimleri; zorbalık, ayrımcılık, taciz, ücret gaspı, fazla çalıştırma, ek mesailerin yok sayılması, sosyal hakların ödenmemesi, sigortaların tam yatmaması gibi uygulamalar ve bazen daha vahimleri, sivil toplumun masumlaştırıcı maskesi altında gizlenerek buralarda da yaygınlaşıyor.

Emekleri proje döngülerinin arasında sıkışıp kalan bizler, sivil toplum emekçileri, artık bu sorunları açıkça konuşmak ve emeğimize yönelmiş hak ihlallerini bir bir gün yüzüne çıkarmak için bir örgütlenme iradesi oluşturmak istiyoruz.

Daha çok tanışmak, temas etmek, birbirimizi dinlemek, ortak sorunlarımızı konuşmak, dayanıştıkça güçlenmek, ortak sorunlarımıza ortak çözüm önerileri bulmak istiyoruz.

Sivil toplum alanında hayırseverlik, dayanışma, sosyal fayda gibi atıflarla kol kola yürüyen, bu yüzden tespit etmenin zorlaştığı ve gittikçe derinleşen hak gasplarına dur demek istiyoruz.
Sivil toplumun ücretli emekçileri bizler, sivil toplum alanına örgütlü, adil, emek dostu bir sınır çekmek istiyoruz.

Emeğimize sahip çıkarak beraber örgütlenmek için yeni, katılımcı bir sendikal anlayış arıyoruz.

Gelin, beraber inşa edelim!

Tarih: 27 Şubat 2024 - Salı / Saat: 18.00 - 20.00

Yer: Sosyal-İş İstanbul Şube / Adres: Turgut Özal Millet Caddesi No: 21/1 Kat: 5 Daire: 7 Haseki-Fatih/İSTANBUL

KATILIMCI FORMU İÇİN TIKLAYINIZ!