GENEL MERKEZ

GENEL YÖNETİM KURULUMUZ

Metin EBETÜRK (Genel Başkan)

20 Şubat 1964 yılında Şarkışla’da (Ortaköy) doğdu. İlk ve Ortaokulu Ankara’da bitirdi. Lise eğitimini ekonomik nedenlerden dolayı Akşam Ticaret Lisesi’ne devam ederek ve gündüzleri çalışarak sürdürdü. Üniversiteyi ekonomik nedenlerden dolayı yarıda bıraktı.

SSK'lı işçilik yaşamına 1981 yılında başladı. 1983 yılında sendikaların faaliyeti serbest bırakıldıktan sonra Bağımsız Tursan-İş Sendikasına üye oldu, bu sendikanın örgütlenmesi için sendikadaki yönetici ve üye arkadaşları ile çalışmalara katıldı. Çalıştığı işyerinde İşyeri Sendika Temsilciliğine seçildi.

1989 yılında Tursan-İş Sendikası yöneticileri ile fikir ayrılığına düşerek yine aynı işkolundaki bir grup işçi arkadaşı ile yeni kurulan Yeni Oleyis Sendikasına üye oldu. Bu sendikanın da örgütlenmesi için çalışmalarda aktif olarak görev aldı.

1990 yılında çalışmakta olduğu işyerinden ayrılarak Çankaya Belde A.Ş.’de işe başladı. DİSK’in faaliyete başlaması ile işkolunda örgütlenmeye başlayan Sosyal-İş’le ilişki kurarak işyerinde çalışan işçilerle birlikte 1992 yılında Sosyal-İş'e üye oldu.

Sosyal-İş Sendikasının 1994 yılında Ankara Şube Kurucu Yönetim Kurulu’na atanarak Şube Yönetim Kurulu’nca Şube Saymanlığına seçildi. Ankara Şubesi’nin 29 Mayıs 1994 tarihinde yapılan Genel Kurulunda yine aynı göreve seçildi. Şube Başkanı Ekrem Ediş’in görevden ayrılması nedeniyle Sosyal-İş Sendikası tüzüğünün 30. maddesi gereğince 1995 yılında Şube Başkanlığına getirildi.

31.05.1997 ve 28.11.1999 tarihlerinde yapılan Sosyal-İş Sendikası Ankara Şubesi Genel Kurullarında Şube Başkanlığına tekrar seçildi.

29-30 Nisan 2000 tarihinde yapılan Sosyal-İş Sendikası Genel Kurulunda Genel Yönetim Kuruluna seçildi. 2003 Yılında yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda yeniden Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2008 yılında yapılan 12. Olağan Genel Kurulda yeniden Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 19-20 Aralık 2009 tarihinde yapılan 8. Olağanüstü Genel Kurul'da Genel Başkanlığa seçildi. 7-8 Ocak 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurul'da ve 9-10 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurul'da ise yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Ebetürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

Celal UYAR (Genel Sekreter)

1962 yılında Yozgat Yerköy’de doğdu. İlköğrenimini Sarıyaprak köyünde, ortaöğrenimi Yerköy’de, lise öğrenimini ise Kırşehir/Mucur’da tamamlayan Uyar, 1991’de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu.

Çalışma hayatına 1983’te inşaat işçisi olarak başladı ve değişik işlerde çalıştı. 2000 yılında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nda Sosyal-İş üyesi oldu. 2001 yılında işyeri temsilcisi, 2003-2007 döneminde Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeliği ve Saymanlığı yaptı. 2008 yılında yapılan Sendikamız 12. Olağan Genel Kurulunda Genel Denetleme Kurulu Yedek Üyeliğine seçildi.

21 Kasım 2009’da yapılan Ankara Şube Olağanüstü Genel Kurulunda Şube Yönetim Kurulu ve Şube Sekreterliğine seçildi.

19-20 Aralık 2009’da gerçekleştirilen Genel Merkez 8. Olağanüstü Genel Kurulunda ise Genel sekreterliğe seçildi. 7-8 Ocak 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurul'da ve 9-10 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurul'da ise yeniden Genel Sekreterliğe seçildi.

Uyar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Turgut ÇİVİ (GYK Üyesi)

25 Ekim 1964 tarihinde Bartın'ın Amasra İlçesi'nin Şenyurt Köyü'nde dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Çakraz'da bitirdi.

Vatani görevini 1986'da tamamlamasının ardından 1989'da evlenen Çivi, 1994 yılında Metro Grosmarket Güneşli Mağazası'nda göreve başladı. 2 dönem boyunca işyeri sendika baştemsilciliği görevini yürüten Çivi, İstanbul Şubemizin 30.09.2007 tarihinde gerçekleştirdiği 5. Olağan Genel Kurulu'nda şube yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden şube yönetim kuruluna seçilen ve Şube Sekreteri olarak görevini sürdüren Çivi, sendikamız Genel Merkezi'nin 7-8 Ocak 2012'de gerçekleştirdiği 13. Olağan Genel Kurulu'nda Sendikamız Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Çivi, 9-10 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurul'da yeniden Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Çivi evli ve iki çocuk babası.

Mustafa AĞUŞ (GYK Üyesi)

1964 Edirne-İpsala'da dünyaya gelen Ağuş, ilk ve orta öğrenimini Yeni Karpuzlu Kasabası'nda tamamladı. 1981'de Tekirdağ Meslek Lisesi'nden mezun oldu.

1994 yılından 2005 yılına kadar Metro Grosmarketler'de çalışan Ağuş, sendikamızın Metro Grosmarket örgütlenmesi içinde de aktif olarak yer aldı. 2003 yılında İstanbu Şube Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Ağuş, 2005 yılından itibaren profesyonel yöneticiliğe başlayarak Şube Sekreterliği görevine başladı. 2007, 2011 ve 2015 yıllarında gerçekleştirilen şube genel kurullarında ise Şube Başkanlığı görevine seçildi.

Ağuş, sendikamızın 9-10 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği 14. Olağan Genel Kurulu'nda, Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Ağuş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Müfit EREŞ (GYK Üyesi)

25 Aralık 1951 yılında Eskişehir'de doğdu. İlk, Orta, Lise ve Yüksek Öğrenimini İzmir'de tamamladı. Vatani görevini 1981 yılında kısa dönem olarak Erzincan'da yaptı.

Çalışma yaşamına, 1970 yılında SSK'lı olarak  başladı. 1992 yılında Bornova Belediyesi Bormar Ltd. Şti.'nde çalışırken, Sendikamızın  İzmir Şubesi'ne Kurucu Üyelik ve Şube Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri ile sendikal mücadeleye başladı.

2003 yılı Ekim ayında İzmir Şube Başkanı olarak atandı. Aynı yılın Kasım ayında gerçekleştirilen Şube Olağanüstü Genel Kurulu'nda, İzmir Şube Başkanı olarak seçildi. 2003 yılından itibaren 3 dönem boyunca İzmir Şube Başkanlığı görevini sürdürdü.

2015 Eylül ayında İzmir Şube Olağan Genel Kurulu'nda 4. kez İzmir Şube Başkanı seçildi. 2016 yılının Ocak ayında Genel Merkez 14. Olağan Genel Kurulu'nda, Genel Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.

Ereş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

GENEL DENETİM KURULU

Emine Başak EROĞLU