UNI LUFTHANSA TİS GÖRÜŞMESİNİ İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU!

UNI Küresel Sendika internet sitesinde ve sosyal medya mecralarında Sendikamız ile Lufthansa arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri başlamasını haber olarak yayınladı!

Haber metninin çevirisi devamını oku bölümündedir.

Haber metninin çevirisi aşağıdaki gibi:

Sosyal-İş Sendikası üyesi Türk işçiler, Alman havayolu Lufthansa'nın çağrı merkezinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı.

Lutfhansa çağrı merkezi Türkiye'de 268 işçi çalıştırıyor ve müşterilerine Türkçe, Almanca ve İngilizce hizmet veriyor.

İşçiler, 2018 yılında Sosyal-İş Sendikası'nda örgütlenmeye başlamıştı, bugün itibariyle sendika Lufthansa çağrı merkezi çalışanlarının çoğunluğunu temsil ediyor.

Konuyla ilgili olarak Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk şunları söyledi: "Türkiye, her geçen gün yurt dışına, özellikle de Almanca konuşulan piyasalara yönelik daha fazla çağrı merkezi hizmetinin sunulduğu bir ülke. Türkiye'de çağrı merkezi işçilerinin örgütleneceği sendika Sosyal-İş'tir ve sendika olarak sektördeki işçilerin istihdam ve çalışma koşullarını iyileştirmeye kendimi adamış durumdayız".

UNI Küresel Sendikanın Bilgi ve İletişim Teknolojileri Hizmetleri Departmanı Başkanı, Teresa Casertano ise, "Sosyal-İş Sendikası'nın yurt dışına yönelik de hizmet veren çağrı merkezlerine yönelik örgütlenme çalışmaları, Lufthansa'nın küresel tedarik zincirinde temel işçi haklarının uygulanmasının güvence altına alınması bakımından önem taşımaktadır" dedi.

07.06.2018