DİSK'İN 51. YILI KOD-A DİRENİŞ SOKAĞINDA KUTLANDI

Konfederasyonumuz DİSK'in 51. mücadele yılı, Kod-A Direniş Sokağı'nda direnen üyelerimizle birlikte kutlandı. Kod-A Direniş çadırında toplanan DİSK'liler ve emek dostları, direniş alanında DİSK'imizin 51. mücadele yılını kutladılar. Kutlamalara DİSK ve bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, emek dostları, çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı. Ayrıca, Kod-A direnişimizin sürdüğü bölgede direnen Türk-İş TÜMTİS üyesi DHL işçileri de kutlamalara katılarak konuşma yaptılar.

Genel Başkan Metin Ebetürk, Genel Sekreter Celal Uyar, GYK Üyesi Mustafa Ağuş, İstanbul Şube Sekreteri Cenk Erden ile üyelerimizin katıldığı kutlamalarda Genel Başkan Metin Ebetürk katılımcılara seslendi. Ebetürk DİSK'imizin 51. mücadele yılını kutlayarak "DİSK'in 51. yılının, 134 gündür işi, ekmeği ve geleceği için direnen korkusuz Kod-A işçileri ile kutlanması gurur vericidir. Yaşasın savaşsız, sömürüsüz bir dünya özlemi ile sürdürdüğümüz mücadelemiz. Yaşasın Sosyal-İş, Yaşasın DİSK!" dedi.

Kod-A direnişimizin bulunduğu yerde direnişlerini sürdüren Türk-İş'e bağlı TÜMTİS üyesi DHL işçileri adına, TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım tarafından yapılan konuşmada ise işçi direnişlerinin OHAL koşullarında sürdüğüne vurgu yapılarak "Birleşen işçiler yenilmezler!" denildi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko DİSK'in uzun yürüyüşüne, direniş çadırları, grevler ve mitinglerde başladığını ifade ederek, "Biz devletin, hükümetin korumasında değil, devletten, sermayeden, siyasi partilerden bağımsız, gücünü direnen işçi sınıfından alan bir konfederasyonuz." dedi. Beko, "OHAL döneminde grevler yasaklanıyor, işçiler işinden ediliyor, mahkemeye gitmeleri bile engelleniyor. İşçilerin ihtiyacı OHAL değil demokrasidir." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından DİSK korosu 51. yıl kutlamalarına işçi marşlarıyla katıldı.