METRO İŞYERİ SENDİKA TEMSİLCİLERİ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Haymana'da düzenlenen eğitimlere temsilcilerimiz, iki grup halinde katıldı.

Metro Grosmarket İşyeri Sendika Temsilci Eğitimlerimiz, 5-9 Şubat 2017 tarihleri arasında yapıldı. Ankara Haymana'da düzenlenen eğitimlere temsilcilerimiz iki grup halinde katıldı.  5-7 Şubat arasındaki eğitimlere İstanbul ve Antalya Şubelerimize bağlı işyeri sendika temsilcilerimiz, 7-9 Şubat tarihleri arasındaki eğitimlere ise Ankara ve İzmir Şubelerimize bağlı işyeri sendika temsilcilerimiz katıldılar.

Eğitimlerimiz; Sendikamızın son iki yıllık mücadelesini içeren bir sinevizyon gösterimi ile başladı. Eğitim sürecinde çeşitli atölye çalışmaları, dramalar, aksiyonel eğitim teknikleri uygulanarak temsilcilerimizin katılım ve katkısının üst düzeye çıkartılması sağlandı.  Eğitim programımız çerçevesinde; Eğitim Koordinatörümüz Hasan Aktaş'ın "Günümüzde Sendikal Eğitimin Gereği" ve "Sendikal Açıdan Temsilcilerin Görev, Yetki ve Sorumlulukları" dersleri, Sendikamız Uzmanı Onur Bakır'ın; "Çalışma Yaşamının Güncel Sorunları" dersleri ile Psikolojik Danışman Kadir Akbulut'un "İletişim ve Kolektif Çalışma" konulu eğitimleri gerçekleştirildi.

Toplantıların açılış ve kapanış konuşmaları, Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk ve Genel Sekreter Celal Uyar tarafından yapıldı. Yöneticilerimiz konuşmalarında; sendikamızın faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra, çalışma hayatına başta grev ertelemeleri olmak üzere emek mücadelelerinin engellenmesi şeklinde yansıyan Olağanüstü Hal'in son bulmasını ve hayatın normalleşmesini umduklarını ifade ettiler. Metal İşçilerinin grevlerinin ertelenmesine de değinen Başkanlar; "Metal işçileri kararlı tutumları ile başarılı bir toplu iş sözleşmesini kazandılar. Yıllardır, Ortadoğu'da bitmek bilmeyen savaşların kazananları; emperyalist ülkelerin silah ve petrol tekelleri, kaybedenleri de masum, sivil halk ve geleceklerini yitiren Ortadoğu Halkıdır. Biz savaşların son bulmasını istiyoruz." dediler.

Konuşmalarında "Daha iyi bir hayat, daha iyi yaşam koşulları için yolumuzu bilgi ile aydınlatacağız. Bunun için eğitim yapacağız. Eğitimler işyerlerinde yoğunlaşarak devam edecektir" vurgusu yapan Başkanlarımız, Kod-A Direnişimizin 5. ayında sürdüğüne dikkat çekerek, süren direnişlerle dayanışmanın yükseltilmesi gereğini vurguladılar. Metro Grosmarketlerdeki örgütlülüğümüz ve sorunlarımıza da değinen yöneticilerimiz, kısa bir zaman için sadece toplu iş sözleşmelerimiz gündemli eğitim ve toplantıların yapılacağını belirttiler.

Eğitimler sertifika törenleri ve Kod-A Direnişçilerine dayanışma mesajı yollanarak sonlandırıldı. Eğitim toplantılarının bitiminde temsilcilerimiz, Kod-A Direnişimizle dayanışma duygularını ifade ederek, pankartlarla direnişçilerimize selam gönderdiler.

1. Grup İşyeri Sendika Temsilcilerimizin Eğitiminden Kareler

2. Grup İşyeri Sendika Temsilcilerimizin Eğitiminden Kareler