HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDE YETKİMİZ KESİNLEŞTİ!

3 yılı aşkın süre önce sendikamızda örgütlenen ancak o dönemin Rektörlüğünün yetkimize itiraz ettiği ve Yargıtay’ın hukuk skandalı niteliğinde kararlara imza atarak yetkimizi kesinleştirmediği Hacettepe işçilerinin yıllar süren özlemi sona erdi.

Yiğit Hacettepe işçilerinin ve sendikamızın direngen mücadelesi sonucu Hacettepe Üniversitesi’nde sendikamızın yetkisi kesinleşti.

3 yılı aşkın süre önce sendikamızda örgütlenen ancak o dönemin Rektörlüğünün sendikamızın yetkisine itiraz etmesi ve Yargıtay’ın hukuk skandalı niteliğinde kararlara imza atarak yetkimizi kesinleştirmemesi nedeniyle sendika hakkı gasp edilmek istenen Hacettepe işçilerinin yıllar süren özlemi sona erdi. Yiğit Hacettepe işçilerinin sendikada, DİSK’te ısrarı, sendikamızın direngen ve mücadeleci tavrı sonucu Hacettepe Üniversitesi’nde sendikamızın yetkisi kesinleşti.

Önümüzdeki günlerde toplu iş sözleşmesi sürecinin başlaması beklenirken sendikamız, toplu sözleşme taleplerini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Yiğit Hacettepe işçilerini, bu uzun soluklu mücadelemiz için tebrik eder, imzalanacak sözleşmenin hayırlı olması temennilerimizi sunarız.