KOD-A BİLİŞİM'DE DİRENİŞ BAŞLADI

Kod-A Bilişim'de işverenin sendika tanımaz tutumu, baskı, sürgün, tehdit ve işten atma uygulamaları nedeniyle oturma eylemi başlatıldı.

Eylem, 3 Ekim'de Kod-A işçilerinin de çalıştığı, İstanbul/Güneşli'deki Türk Telekom binası önünde gerçekleştiriliyor.

Sendikamızın bir süre önce örgütlendiği Kod-A Bilişim'de işverenin, Anayasal sendikal haklara saygı göstermemekte ısrar etmesi üzerine bir dizi uyarı eylemi hayata geçirilmişti. Sendikamızın uyarı ve çağrılarına kulak tıkayan işveren, baskı, tehdit, sürgün ve işten atma saldırılarını sürdürdü.

Bunun üzerine Sendikamız, direnişe geçerek 3 Ekim 2017 (bugün) tarihinden itibaren oturma eylemi başlattı. Bugün sabah saatlerinde başlayan oturma eylemimiz, Kod-A işçilerinin de çalıştığı, İstanbul/Güneşli'deki Türk Telekom binası önünde gerçekleştiriliyor. Eylemlerini kararlılıkla sürdüren üyelerimiz, talepleri karşılanana kadar eyleme devam edeceklerini vurgularken, bir kez daha işvereni sendikal haklara saygı gösteremeye, baskı ve tehditlere son vermeye, işten atılanları işe geri almaya çağırdı.