AÇIKLAMA: FINDIK ÜRETİCİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada Sosyal-İş'in, "Fındık için yürüyoruz" yürüyüşüyle destek ve dayanışma içinde olduğu ifade edildi.

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yayımlayarak "Fındık için yürüyoruz" yürüyüşüne destek ve dayanışmalarını açıkladı.

Basın açıklamasının tam metnini indirmek için lütfen tıklayınız.

19.09.2017

FINDIK ÜRETİCİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR

Tarım sektöründeki yıkım, fındık üreticilerinin mağdur edilmesiyle sürüyor.

Ülkemizin önemli tarım ürünlerinden olan fındıktaki talan, üreticilerin güvencelerinden olan Fiskobirlik'in dağıtılarak sermayenin insafına bırakılmasıyla devam etmektedir. Sektördeki büyük tekellerden olan İtalyan Ferrero firmasının yaptığı çok düşük fiyatlarla alımlara karşı duramayan üreticiler, tekellerin insafına kalmış durumdadır. Yıkıma uğrayan fındık üreticileri, tarlalarını satmak zoruna kalmakta, bu tarlalara talip olanlarsa şaşırtıcı olmayan bir şekilde, tekeller olmaktadır. Bir yandan üreticilerimiz yıkıma uğrarken, diğer yandan dünyanın sayılı fındık üreticilerinden olan ülkemizin toprakları, sermayeye peşkeş çekilmektedir.

Fındık üreticileri, bu gidişe dur demek için yürüyüş başlattılar. "Fındık için yürüyoruz" adı verilen, Ordu'dan Giresun'a 3 günde tamamlanacak yürüyüş dün başladı.

Sosyal-İş Sendikası olarak, toprağının, emeğinin ve ürününün talan edilmesine karşı duran fındık üreticileriyle dayanışma içinde olduğumuzu duyuruyoruz.

SOSYAL-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU