AÇIKLAMA: TEKNO MACCAFERRİ İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, yazılı bir açıklama yayımlayarak, grevde bulunan Tekno Maccaferri işçileriyle dayanışmasını ifade etti.

Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevi, grev kırıcı saldırılara uğruyor, grev gözcüleri hukusuz biçimde alıkonuyor.

Kardeş sendikamız Birleşik Metal-İş'e üye Tekno Maccaferri işçileri, 31 Temmuz 2017 tarihinden itibaren grevdeler. İşçilerin grevi geçtiğimz günlerde grev kırıcı bir saldırıya maruz kaldı, grev gözcüleri hukuksuz şekilde alıkondu.

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı ve kardeş sendikamız Birleşik Metal-İş ile üyelerine yönelik destek ve dayanışmasını ifade etti.

GENEL BAŞKAN METİN EBETÜRK'ÜN AÇIKLAMASI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

25.08.2017

OHAL’in Gölgesinde Grev Kırmaya Çalışanlara Bir Çift Sözümüz Var:

Hiçbir Güç İşçilerin Çelik İradesini, Haklı Mücadelesini Kıramaz!

Düzce’de bulunan Tekno Maccaferri Fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, 31 Temmuz 2017 tarihinden bu yana grevdeler.

Bizzat Cumhurbaşkanı tarafından ifade edildiği üzere Türkiye’de OHAL işçilerin hak arama mücadelelerinin önüne geçmek, patronlara dikensiz gül bahçesi hazırlamak için kullanılıyor.

Bunun son örneğini Tekno Maccaferri Fabrikasında gördük. Valiliğin oluru, savcılığın talimatı ve jandarmanın nezaretinde yasaya aykırı biçimde fabrikadan yarı mamül ve makine ekipmanları dışarıya çıkarıldı. Bu grev kırıcı faaliyetin kanun dışı olduğunu belirten grev gözcüleri yine kanunsuz bir biçimde alıkonuldu.

Patron-vali-savcı-jandarma işbirliğinde yürütülen bu grev kırıcılığını kınıyor, Tekno Maccaferri işçileri ve Birleşik Metal-İş Sendikası ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.

Anayasal grev hakkını fiilen ortadan kaldırmaya, yasaklar ve grev kırıcılığı ile bastırmaya çalışanlara bir çift sözümüz var:

Hiçbir güç işçilerin çelik iradesini, haklı mücadelesini kıramaz!

Yaşasın Tekno Maccaferri işçilerinin haklı mücadelesi!

Yaşasın sınıf dayanışması!

Metin Ebetürk