ARKADAŞ KİTABEVİ'NDE SENDİKAL HAKLARA SAYGI GÖSTERİLSİN!

Sendikamızın bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği, 1980 sonrasında ilk kitabevi sendikalaşması olan Arkadaş Kitabevi'nde işçi kıyımı yaşanıyor.

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, yaşanan işçi kıyımına ve sendikasızlaştırma politikalarına karşı basın toplantısı düzenledi.

Sendikamız, 1980 sonrasındaki ilk kitabevi sendika örgütlenmesini Arkadaş Kitabevi'nde gerçekleştirmesinin ardından, Arkadaş Kitabevi işvereni sendikasızlaştırmak amacıyla baskı uygulamaları ve işçi kıyımına başvurdu. Sendikamızın tüm diyalog çabalarına rağmen emek düşmanı tavrını sürdüren işverenin baskılara devam etmesi üzerine sendikamız, bir basın toplantısı düzenleyerek konuyu kamuoyuyla paylaşma kararı aldı. 16 Ağustos'ta Sendikamız Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, değerli basın emekçileri yoğun bir ilgi gösterdi.

EBETÜRK: EYLEMLERİMİZ SÜRECEK

Basın toplantısı, Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, Genel Sekreter Celal Uyar, GYK Üyesi Turgut Çivi, Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu, Şube Sekreteri Sabit Akkuş'un katılımıyla gerçekleşti. Basın emekçilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya çeşitli işyerlerinden üyelerimiz ile Arkadaş Kitabevi'nde işçi kıyımına uğrayan üyelerimiz de katıldı.

Genel Başkan Metin Ebetürk, 12 Eylül sonrasındaki ilk başarılı kitabevi örgütlenmesi olan Arkadaş Kitabevi'nde yaşanan işçi kıyımına ve sendikasızlaştırma uygulamalarına dikkat çekti. İşverenle çeşitli görüşmeler gerçekleştirildiğini, bu görüşmelerde işçi kıyımını durdurması konusunda uyarılarda bulunulduğunu kaydeden Ebetürk, "Arkadaş Kitabevi işvereninin tutumunda ısrar etmesi nedeniyle konuyu kamuoyu ile paylaşma zorunluluğu doğmuştur" dedi.

İşçi kıyımına son verilmesi, sendikasızlaştırma politikalarının son bulması ve işten atılan işçilerin işe geri alınması taleplerini yineleyen Ebetürk, basın emekçilerinin sorularını da yanıtladı. Gelen bir soru üzerine Ebetürk, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydederek, üyelerimizle birlikte karar vereceğimiz eylem biçimleri ile demokratik hakları kullanmaya ve bu anti-demokratik baskıları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini vurguladı.

EBETÜRK'ÜN AÇIKLAMASININ TAM METNİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Konu ile ilgili olarak yayımlanan haberlerin bağlantılarını aşağıda bulabilirsiniz.