1 MAYIS TÜM YURTTA COŞKUYLA KUTLANDI

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Son yılların en kitlesel katılımının gözlemlendiği 1 Mayıs mitinglerinde sendikamız da kitlesel katılım gösterdi. Yurt genelindeki mitinglerde başta kıdem tazminatları olmak üzere, kiralık işçilik, zorunlu bireysel emeklilik, iş cinayetleri, Olağanüstü Hal gibi konulara karşı sloganlar yükseltildi. İşçiler ve emekçiler; birlik, mücadele ve dayanışma gününde taleplerini haykırdı.

ANKARA

Ankara'daki 1 Mayıs kutlamaları Kolej Meydanı'nda gerçekleştirildi. On binlerce işçi ve emekçi Ankara 1 Mayıs'ına aktı. Sendikamız Korteji, Ankara Şubemizden meydana yürüdü. Yürüyüş boyunca "İnadına sendika inadına DİSK", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Kıdeme uzanan eller kırılır", "Güvencesiz çalışmaya hayır" gibi sloganları haykıran Sosyal-İş'liler, afiş ve bayraklarıyla alana giriş yaptı. Kortejimiz, CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından ziyaret edildi.

İSTANBUL

1 Mayıs kutlamaları, konfederasyonumuz DİSK'in Bakırköy Marmara Forum AVM önünde toplanmasıyla başladı. Burada toplanan işçi ve emekçiler kortejler halinde mitingin yapılaağı Bakırköy Halk Pazarı'na yürüdü. 1 Mayıs kutlamalarında yerini alan sendikamız korteji de DİSK ana kortejinin içinde alana girdi. Metro Grosmarketler, İstanbul Barosu, İstanbul bilgi Üniversitesi, Çapa Tıp Fakültesi gibi işyerlerinden üyelerimizin oluşturduğu kortej, kıdem tazminatları, taşeronlaştırma, güvencesiz çalışma gibi sloganları haykırarak alandaki yerini aldı. İstanbul'daki kutlamalarda Genel Başkan Metin Ebetürk, GYK Üyeleri Mustafa Ağuş ve Turgut Çivi de yer aldı.

İZMİR

1 Mayıs İzmir Kutlamaları, DİSK'lilerin Konak Pier önünde toplanmasıyla başladı. Sendikamız üyeleri de burada toplanarak, DİSK'liler ile birlikte Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Sendikamız kortejinde İzmir Şubemizin pankartının yanı sıra "Emek Hakkı / Kıdem Tazminatı / Köleliğe karşı Direnİşçi" pankartı ve sendikamız flamaları taşındı. Sosyal-İş'liler yürüyüş boyunca kıdem tazminatları ve taşeronlaştırmayla ilgili slogan atarak tepki ve taleplerini ortaya koydu. İzmir'deki kutlamalara Genel Sekreter Celal Uyar ve GYK Üyesi Müfit Ereş de katıldı.

SOSYAL-İŞ'LİLER DİĞER İLLERDE DE ALANDAYDI

Sendikamız üyeleri; birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ta yurdun farklı illerinde de alanlardaydı. Antalya, Adana, Mersin gibi illerde katılım gösteren Sosyal-İş'liler, farklı kentlerde DİSK ortak kortejleri içinde de 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.