SENDİKAMIZ ÜYESİ CHRIS STEPHENSON YALNIZ DEĞİLDİR!

Sendikamız bir açıklama yayımlayarak, üyemiz Chris Stephenson'ın çalışma izninin YÖK tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesini kınadı. Açıklamada kararın iptali ve Chris Stephenson'un görevine derhal iade edilmesi istendi.

Açıklamanın tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

07.04.2017

SENDİKAMIZ ÜYESİ CHRIS STEPHENSON YALNIZ DEĞİLDİR!
YÖK KARARINI GERİ ALMALI CHRIS STEPHENSON DERHAL GÖREVİNE İADE EDİLMELİDİR!

Sendikamız üyesi İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Elemanı Chris Stephenson’ın çalışma izni YÖK tarafından dönem ortasında hiçbir gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmiştir. Böylece Stephenson’ın Üniversitedeki görevine fiilen son verilmiştir.

18 yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde görev yapan, sayısız öğrenci yetiştiren, önemli bilimsel çalışmalara imza atan Chris Stephenson, aynı zamanda sendikamızın aktif bir üyesidir ve Türkiye’de vakıf üniversitelerindeki ilk sendikal örgütlenme deneyimi olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki sendikal çalışmalara da önemli katkılar sunmuştur.

Chris Stephenson, Türkiye’deki gelişmeler konusunda da her zaman duyarlı olmuş; Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı metnine imza atmıştır.

YÖK, tam da bu yüzden Chris Stephenson’ı cezalandırmayı amaçlayarak Chris Stephenson’ın çalışma iznini iptal etmiş, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki görevine son vermeyi hedeflemiştir.

YÖK’ün bu hukuk dışı ve haksız kararını şiddetle kınıyor, YÖK’ü bu kararını geri almaya çağırıyoruz.

Sosyal-İş Sendikası olarak bu kararın iptali ve Chris Stephenson’ın görevine geri dönmesi için her türlü yasal ve fiili girişimlerde bulunacağımızı ve üyemizle dayanışma içinde olacağımızı duyurmak istiyoruz.

Chris yalnız değildir!
Chris’siz Bilgiye Hayır!
YÖK kararını derhal geri almalıdır!
Chris derhal görevine iade edilmelidir!

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu