DİYARBAKIR BAROSU'NDA İLK TİS İMZALANDI

İmza törenine sendikamız ve baro yöneticileri ile işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

Sendikamız ile Diyarbakır Barosu arasında ilk toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Törene Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, TİS Daire Başkanı Mustafa Ağuş, Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu, işyeri sendika temsilcimiz İrşat İpek ile Baro Başkanı Av. Ahmet Özmen, Baro yönetim kurulu üyeleri Av. Ahmet Dağ, Av. Muhammed Neşet Girasun ile üyelerimiz katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, sözlerine Dünya Avukatlar Gününü kutlayarak başladı. Diyarbakır Barosu ile toplu iş sözleşmesi sürecinin, dönemin Baro Başkanı Tahir Elçi döneminde başladığını fakat Elçi'nin katledilmesi nedeniyle sürecin sekteye uğradığını kaydeden Ebetürk, TİS sürecinin şimdiki yönetim ile tamamlanabildiğini söyledi. Elçi'nin barış ve demokrasi ideallerinin takipçisi olduklarını ifade eden Ebetürk, "Tahir Elçi'nin bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve anısını yaşatmak için, imzalayacağımız sözleşmemizi Tahir Elçi'nin anısına ithaf ediyoruz." dedi. "Diyarbakır Barosu gibi insan hakları mücadelesinde etkin ve önemli yere sahip olan bir kurumda örgütlenmenin mutluluğu içindeyiz" şeklinde konuşan Ebetürk, toplu iş sözleşmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Ahmet Özmen ise konuşmasında, Diyarbakır Barosu'nun hak ve özgürlük mücadelesindeki konumu dikkate alındığında, sendikal örgütlenmeye duyarsız kalamayacağını kaydetti. Sendikal özgürlükler ve örgütlenmenin önemini vurgulayan Özmen, toplu iş sözleşmesi sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İmzalanan sözleşmeyle Diyarbakır Barosu çalışanlarının idari ve mali hakları güvence altına alındı.