DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Sosyal-İş Sendikası olarak tüm kadın üyelerimizin 8 Mart’ını kutluyor; yaşamın her alanında tam ve gerçek bir eşitlik talep ettiğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Sendikamız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla, kadın üyelerimize karanfil dağıtımı yapıyor. Karanfil dağıtımı etkinliği sırasında üyelerimize verilen bildiriyi aşağıda ilgilerinize sunuyoruz:

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

Değerli üyemiz,

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 kadın dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında grev başlattı. Ancak işçilere polis müdahale etti. İşçiler fabrikaya kitlenirken, çıkan yangında 120 kadın işçi can verdi. 1910 yılında alınan kararın ardından 1921 yılından bu yana her yıl 8 Mart günü, Dünyanın dört bir yanında Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanıyor.

Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dur denmesi, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığa son verilmesi ve kadınlara yönelik her türlü sömürünün son bulması için bu 8 Mart’ta da alanlarda, meydanlarda ve işyerlerinde taleplerimizi haykıracağız.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu