SOSYAL-İŞ'E "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞÇİ SENDİKASI" ÖDÜLÜ

Ülkemizin en saygın medya kuruluşu birliklerinden olan Dünya Gazeteciler Derneği, "Yılın En İyi İşçi Sendikası Oscarı'nı SOSYAL-İŞ SENDİKASI'na verdi.

Dünya Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Mazhar Eylem Şimşek tarafından takdim edilen ödül, Sendikamız adına Genel Başkan Metin Ebetürk tarafından alındı.

Ülkemizin en saygın medya kuruluşu birliklerinden olan Dünya Gazeteciler Derneği, 2016 yılında 3.'sü düzenlenen “Medya Oscarları 2016” ödülleri kapsamında; Demokratik Kitle Örgütleri Klasmanında, Yılın En İyi İşçi Sendikası Oscarı’nın  DİSK SOSYAL-İŞ SENDİKASI’na verdi. Ödül, Dünya Gazeteciler Derneği adına Başkan Yardımcısı Sayın Mazhar Eylem Şimşek tarafından GENEL BAŞKANIMIZ METİN EBETÜRK’E verildi.

Medya Oscarları 2016 Töreninde ayrıca; Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’e Yılın En İyi Esnaf Örgütü Oscarı; Halk Ekmek A.Ş. Genel Müdürü Ali İlkbahar’a Yılın En İyi İş Adamı Oscarı;  Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e  Yılın En İyi Belediyesi Oscarı; Sözcü gazetesine Yılın En İyi Ulusal Gazetesi Oscarı; CNN Türk'e Yılın En İyi TV Haber Kanalı Oscarı verilirken, meslekte 30-50 yıl emek vermiş duayenlere de onur ödülleri verildi.

DİSK / Sosyal-İş Sendikası olarak; çağdaş, katılımcı-demokratik sistemlerin olmazsa olmaz kurumlarından olan “işçi sendikalarına" yönelik pozitif yaklaşımlarına büyük değer verdiğimiz Dünya Gazeteciler Derneği, toplumsal hayatımızda demokratik bir rejimi bütünleyen kitle ve meslek örgütlerine dikkat çekerek önemli bir farkındalık yaratmıştır.

Toplumda çok sesliliğin yarattığı zenginliğe çok özel bir vurgu yapılmıştır.

DİSK / Sosyal-İş Sendikamızın mücadelesinde titizlikle bağlı kaldığı “bağımsızlık” ilkemizin kamuoyunda anlaşılır olduğunu görmekten büyük bir kıvanç duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz.

Sosyal-İş Sendikası olarak, Dünya Gazeteciler Derneği’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ödül; 2016 yılında aşı, işi ve özgürlüğü için mücadele alanlarına çıkan, direnen ve DİSK Sosyal-İş Bayrağı ile zafere ulaşan üyelerimizindir!..