DİSK'İMİZİN 50. YILINDA KEMAL TÜRKLER'İN HUZURUNDAYDIK

Sendikamız, DİSK'imizin 50. yılında Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş Sendikalarımız ile unutulmaz önder ve öğretmenimiz KEMAL TÜRKLER'in huzurundaydı.

Genel Başkanımız Metin Ebetürk bir konuşma yaparak DİSK'in kuruluş amaç ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduklarını söyledi.

İşçi ve emekçiler, DİSK'in 50. kuruluş yılında, Sendikamız Sosyal-İş ve kardeş sendikalarımız Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş'in düzenlediği ortak etkinlikte, büyük önder ve öğretmenimiz KEMAL TÜRKLER'in huzurunda bir araya geldi. 13 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte işçi ve emekçiler, "50. Yılında Sınıf ve Kitle Sendikacılığını Onurla Taşıyoruz" yazılı, Sosyal-İş, Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş imzalı pankart arkasında yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık "İnadına sendika, inadına DİSK", "Kemal Türkler ölümsüzdür" sloganları atıldı.

Etkinlikte, büyük önder ve öğretmenimiz Kemal Türkler'in mezarı başında tören düzenlendi. Törende Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ile Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan birer konuşma yaptılar. DİSK'in mücadeleci tarihi, ilke ve kuruluş amaçlarına dikkat çekilen konuşmalarda, DİSK'i sınıf ve kitle sendikacılığı ilkeleri doğrultusunda mücadeleci çizgisine tekrar getirecekleri kaydedildi.

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk de DİSK 50 yıl önce hangi amaç ve ilkelerle kurulduysa, bugün o amaç ve ilkelere daha çok sahip çıkılması gerektiğini, bunların ışığında DİSK geleneğine sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından etkinlik işçi ve emekçilerin mücadeleyi haykıran sloganlarıyla son buldu.