ŞEHİR PLANCILARI ODASI'NDA TİS İMZALANDI

Sendikamızla TMMOB Şehir Plancıları Odası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Toplu İş Sözleşmesi, 3 Şubat 2017'de törenle imzalandı.

Sendikamız ile TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, ŞPO Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen bir törenle imzalandı. Törene Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu, Şube Sekreteri Sabit Akkuş, sendikamız temsilcileri ve üyelerimiz katıldı. Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Orhan Sarıaltun, Genel Sekreteri Hüseyin G. Çankaya ve Genel Saymanı Filiz Hekimoğlu da törende yer aldı.

Törende konuşan Sendikamız Genel Başkanı, Oda'nın geçtiği zor süreçte işçilerin sendikal haklarına özen gösterdikleri, böylece iyi bir sözleşmeye imza atma olanağı sundukları için TMMOB Şehir Plancıları Odası yöneticilerine teşekkür etti, toplu sözleşmenin üyelerimize hayırlı olmasını diledi.

İmzalanan toplu sözleşmeyle kazanılmış haklar korunurken ücret ve sosyal ödemelere ilişkin düzenlemeler yapıldı. Buna göre birinci yıl ücret zammı TÜFE+2; İkinci yıl ücret zammı TÜFE+2 olarak belirlendi. Paraya ilişkin diğer konularda da iyileştirmeler gerçekleştirildi.

Toplu sözleşme 01.01.2017 - 31.12.2018 tarihleri arasında yürürlükte kalacak.