İSTANBUL ŞUBE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI

Sendikamız İstanbul Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu toplandı.

27 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurulumuz sonucunda Mustafa Ağuş, bir buçuk yıllık aradan sonra yeniden Şube Başkanlığına seçildi.

Sendikamız İstanbul Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu, 27 Ocak 2017 tarihinde İstanbul'da toplandı. Gelen tek öneri ile Genel Kurulumuzu Metin Ebetürk başkanlığında, Murat Bozbeyoğlu, Hüseyin Kaplan, Esra Doğanyıldız ve Sevcan Özveren'den oluşan Divan yönetti.

Genel Kurulumuz, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Beyhan Sunal'ın açılışı konuşmasıyla başladı. Sunal gerçekleştirdiği kısa bir konuşmayla delegeleri selamladı ve Genel Kurulumuzun başarıyla sonuçlanmasını temenni etti.

Sunal'dan sonra kürsüye Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk gelerek delegelerimizi selamladı. Ebetürk yaptığı konuşmada "Bugün burada bir genel kurul gerçekleştireceğiz ve buradan bir iradeyle çıkacağız. Sendikalar zaman zaman kan değişikliğine veya güven tazelemeye ihtiyaç duyar. Genel kurullarla sağlanan bu kan değişimi veya güven tazelemenin, ülkemizin sendikamızın geleceğine ışık tutmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu. Sendikamızın gerçekleştirdiği Örgütlenme ve Üyelik Kampanyası'na da değinen Ebetürk, tüm delegelerimizi ve üyelerimizi kampanyamıza katkıda bulunmaya çağırdı.

Başkan adayları ve delegelerimizin yaptığı konuşmalardan sonra ise seçimlere geçildi. Seçimlerde iki liste yarıştı. 82 delegenin katıldığı seçimlerde Mustafa Ağuş'un başkanlığındaki liste 62 oy; Mahsun Turan'ın başkanlığındaki liste 18 oy alırken, 2 oy boş kullanıldı. Böylece Mustafa Ağuş, bir buçuk yıllık aradan sonra yeniden Şube Başkanlığına seçildi.

Olağanüstü Genel Kurulumuzla, İstanbul Şube Yönetim Kurulu şu şekilde belirlendi:

ŞUBE BAŞKANI

Mustafa Ağuş