METRO İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ YAPILDI

Metro Grosmarket işyeri sendika temsilcilerimize yönelik olarak İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri gerçekleştirildi.

İki grup halinde gerçekleştirilen eğitimlerin ilki 12-14 Aralık'ta, ikincisi 19-21 Aralık'ta yapıldı.

Metro Grosmarket işyeri sendika temsilcilerimize yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği ile genel sendikal eğitim toplantıları, Ayaş'ta gerçekleştirildi. Toplantılar ilki 12-14 Aralık, ikincisi 19-21 Aralık olmak üzere iki grup halinde düzenlendi.

UYAR: DİSK'Lİ OLMAK TOPLUMUN VİCDANI OLMAK DEMEKTİR

Toplantılar, Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Uyar temsilcilerimizi selamlayarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti: "DİSK üyesi olmak pek çok sorumluluk getiriyor. Mağazalardaki sorumluluklarınızın yanı sıra yaşadığınız mahallelerinizde, çevrenizde herhangi bir işçi problem yaşadığında mutlaka size sorup fikir alacaklardır. Bir DİSK'li olarak toplumsal sorumluluklarla karşı karşıya kalacaksınız. Bu sorumlulukları yerine getirebilmeniz için düzenlediğimiz eğitim programından yüksek verimle faydalanmanızı rica ve temenni ediyorum."

Siyasi görüşü ne olursa olsun DİSK'li olmanın kapsayıcı bir kimlik olduğunu söyleyen Uyar şunları kaydetti:
"Hangi siyasi görüşten olursanız olun, DİSK'li olmak toplumun vicdanı olmak demektir. DİSK'li olmak işçi haklarını savunmak, hak almak anlamına gelir. 1980'de DİSK üyeleri her şeyden yargılandı ama yolsuzluktan, namussuzluktan, kadına şiddetten yargılayamadılar. Bize bırakılan bu onurlu mirası hep birlikte yarınlara taşıyoruz. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun artık hepimizin DİSK'li olmak gibi bir üst kimliğimiz var. Biz yarınki toplumun vicdanıyız, yarına insani değerlerin taşıyıcısıyız. Hepinizin, DİSK'li olmayı onurla yarınlara taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Bu sıra neferi olarak başladığınız yolun açık olmasını temenni ediyorum."

3 GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Uyar'ın konuşmasının ardından yaklaşık 3 gün sürecek yoğun bir eğitim programı başladı. Program kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin yanı sıra Sendikamız Eğitim Koordinatörü Hasan Aktaş ve Sendikamız Uzmanı Onur Bakır tarafından temel sendikal eğitim, sendika temsilciliği eğitimi, toplu iş sözleşmesi eğitimi gibi farklı eğitim konuları da verildi. Ayrıca Program kapsamında, Zafer Aydın ve Melih Biçer tarafından hazırlanan "Çoban Ateşlerinin Yandığı Yerde: KAVEL'DE" adlı belgesel gösterildi, ödüllü bilgi yarışmaları düzenlendi.

EBETÜRK: HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

3 günlük eğitim programından sonra toplantılar, Genel Başkan Metin Ebetürk'ün yaptığı kapanış konuşmasıyla sona erdi. Temsilcilerimizi tek tek selamlayan Ebetürk, konuşmasına göreve seçilen temsilcilerimizi kutlayarak başladı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırılarına değinen Ebetürk "Kayseri ve İstanbul'dan gelen temsilcilerimiz başta olmak üzere hepimize, tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine dikkati çeken Ebetürk, darbenin gerçekleşmesi durumunda ilk hedeflerden birinin işçi sınıfı ve onun göz bebeği DİSK ile DİSK'e bağlı sendikalar olacağını kaydetti. "DİSK ve bağlı sendikalar gibi sendikamız Sosyal-İş de darbelere olduğu kadar demokratik hak ve özgürlüklerin yok edilmesine de karşıdır" diyen Ebetürk, yaşanan darbe girişimi sonrasında, OHAL uygulamaları yoluyla hayata geçirilmek istenen hukuksuz uygulamalara dikkat çekti. Laik, demokratik bir hukuk devletinin vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Ebetürk, tüm sendikalar gibi sendikamızın da Anayasa'dan aldığı yetkiye dayanarak faaliyet yürüttüğünü, bunun güvencesinin laik, demokratik, hukuk devleti olduğunu kaydetti.

Sermaye sınıfının işçi ve emekçiler üzerinde saldırılarının arttırıldığı bir dönemde sendikal örgütlenmenin, haklarımızı savunmak açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Ebetürk, "Sendikal örgütlenmemizi büyütmek, ekmeğimizin, emeğimizin ve haklarımızın en büyük güvencesidir." diyerek göreve yeni gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na DİSK heyeti olarak yaptıkları ziyareti anlattı. Yaşanılan sorunları Bakan'a ilettiğini kaydederek ve taşeronda çalışan işçilerle ilgili olarak verilen sözlerin tutulmadığını hatırlattığın söyleyen Ebetürk, "Bir başbakanın verdiği sözlere itibar edemeyeceksek, kime itibar edeceğiz" diye sorduğunu, taşeron işçiler için verilen sözlerin tutulmasını Bakan Müezzinoğlu'ndan talep ettiğini belirtti. Ayrıca yeni yasalaşan özel istihdam büroları (kiralık işçilik) konusunun belirsizliğini koruduğunu, yaşanan sorunların işçi sınıfının haklarına dokunmadan, işçi sınıfının lehine olacak şekilde çözülmesini istediğini söyledi.

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu'nun almış olduğu "Yurt çapında örgütlenme ve barajları yıkma" kampanyası hakkında temsilcilerimizi bilgilendiren Ebetürk, "Tüm yönetim kurulu üyeleri olarak şehir şehir, ilçe ilçe, köy köy gezerek sendikamıza üye kaydedecek, sendikamızı büyütecek  ve barajları yıkacağız. Bu mücadelemizde destekleriniz büyük önem taşımaktadır. Sendikamızın örgütlenme ve üyelik kampanyasına tüm özveriniz ve gücünüzle katılmanızı rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Temsilcilerimize teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Ebetürk, "Her zaman olduğu gibi bundan sonra doğruları söylemeye, doğru olanı yapmaya, haksızlıklar karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Haksızlıklar karşısında susan ve doğruyu söylemeyen dilsiz şeytandır! Bizler doğruyu söylemeye devam edeceğiz. Emeğe yönelik saldırılarda, emeğin haklarının gasp edilmesinde susmadık, susmayacağız, dilsiz şeytanı oynamayacağız ve 'Kral çıplak!' demeye devam edeceğiz" sözleriyle konuşmasını noktaladı.