SENDİKAMIZ PAME'NİN 4. KONGRESİ'NDEYDİ

Yunanistan'ın efsanevi sendikal örgütü PAME'nin 4. Ulusal Kongresi 19-20 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti.

Sendikamız PAME'nin davetlisi olarak, Genel Sekreterimiz Celal Uyar tarafından temsil edildi.

Yunanistan'ın DİSK'i olarak bilinen efsanevi sendikal işçi örgütü PAME'nin 4. Ulusal Kongresi, Atina Barış ve Dostluk Stadyumu'nda yapıldı. Yaklaşık 40 ülkeden sendika temsilcilerinin katıldığı kongrede sendikamız, Genel Sekreter Celal Uyar tarafından temsil edildi. Uyar'ın yanı sıra ülkemizden Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun da katıldığı kongre, Yunan Çiftçiler Birliği, Yunan Gençlik Cephesi, çeşitli kadın ve esnaf örgütü temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Kongrede emperyalist politikalara karşı dünya çapında yürütülen birlikte mücadelenin daha da yükseltilmesi ve uluslararası işçi sınıfının birliğinin sağlanması için yeni görevler tarif edildi. Özellikle Çipras hükümetinin uyguladığı sınıf düşmanı politikalara ve tekellere karşı sürdürülen kararlı mücadelede yeni yol ve yöntemler tartışılarak karar altına alındı.

Kongre'de sendikamız adına Genel Sekreter Celal Uyar bir konuşma yaptı. Uyar ülkemizde yaşanan son gelişmelere, 15 Temmuz darbe girişimine ve devamında yaşanan Olağanüstü Hal uygulamalarına değinerek, OHAL bahanesiyle gerici ve otokrat uygulamaların hız kazandığını kaydetti.

"Türkiye'de sınıf temelli sendikal hareket olarak zorlu koşullarda mücadele veriyoruz. Bu zorlu koşullarda umudu diri tutmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki umut işçi sınıfındadır. Bu karanlık günleri aşacak güç işçi sınıfındadır. İşte bu yüzden sınıf sendikacılığında ısrar ediyoruz" diyen Uyar, "Biliyoruz ki, bu zorlu mücadelede yalnız değil. Biliyoruz ki, Ege’nin karşı kıyısında sınıf kardeşlerimizin kalbi bizimle birlikte atıyor. İnanıyoruz ki Yunanistan işçi sınıfının en mücadeleci örgütü olan PAME, Türkiye’deki sınıf sendikaları ve Türkiye işçi sınıfıyla dayanışma içinde olacaktır. İnanıyoruz ki, PAME’nin 4. Ulusal Kongresi, Türkiye’ye, Türkiye’deki yoldaşlarına güçlü bir mesaj gönderecektir. Şimdiden destek ve dayanışmanız için teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu. Çipras hükümetinin "kemer sıkma politikalarına" karşı Yunanistan işçi sınıfının mücadelesini ve PAME'yi selamlayan Uyar, dayanışma dileklerini ifade etti.

Uyar konuşmasını "Gelecek ellerimizdedir, gelecek işçi sınıfının ellerindedir!", "Yaşasın Yunanistan işçi sınıfı, yaşasın Türkiye işçi sınıfı!" ve "Yaşasın işçi sınıfının uluslararası mücadelesi!" sloganlarıyla bitirdi.