İSKOOP EĞİTİM ve TİS TASLAK TOPLANTISI YAPILDI

İSKOOP işyeri sendika temsilcilerimiz ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ve TİS taslak toplantıları yapıldı.

Toplantılar 16-17-18 Kasım 2016 tarihlerinde Ayaş'ta gerçekleştirildi.

İstanbul Ecza Kooperatifi'nde mevcut toplu sözleşmenin yürürlük tarihinin sonlarına gelinmesi nedeniyle, bağıtlanacak yeni dönem toplu iş sözleşmesi için sendikamızın çalışmaları başladı. Bu kapsamda İSKOOP işyeri sendika temsilcilerimizle bir araya gelinerek, İş Sağlığı ve Güvenliği İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitimi ve TİS Taslak Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantılara Genel Başkan Metin Ebetürk, Genel Sekreter Celal Uyar, GYK Üyeleri Mustafa Ağuş ve Turgut Çivi ile Ankara ve İstanbul Şube yöneticilerimiz katıldı.

UYAR: "TEK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ"

Toplantılar 16 Kasım 2016'da saat 14.30'da başladı. Açılış konuşmasını yapan Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar temsilcilerimizi selamlayarak konuşmasına başladı. Dünya ve Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Uyar, kapitalizmin işçi sınıfının haklarına dünya çapında saldırıya geçtiğini, bu saldırıya da tüm ülkelerin işçileriyle karşı durulması gerektiğini söyledi. Ülkemizde özellikle 15 Temmuz'dan sonra yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Uyar, yüzlerce büyük şirkete el konulduğunu, çalışanların işsiz kaldığını söyledi. İSKOOP'ta akdedilecek yeni dönem iş sözleşmesi konusunda da "Tek gücümüz birliğimiz" diyen Uyar, TİS sürecinde birlik ve dayanışma içinde, tek ses olarak sendikal disiplinle hareket etmemizin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Uyar'ın konuşmasından sonra İş Sağlığı Güvenliği İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitimine geçildi. Bu kapsamda İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda çeşitli sunumlar yapıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği sunumlarından sonra Sendikamız Uzmanı Onur Bakır ve Sendikamız Eğitim Uzmanı Hasan Aktaş, TİS Hazırlık toplantısı öncesi çeşitli sunumlar yaparak eğitim verdi. Sunumlar, TİS taslak hazırlık toplantısı için büyük katkı sağladı.

TİS TASLAK HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

2 gün süren İş Sağlığı ve Güvenliği İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitimi'nin ardından, TİS taslak hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. İşyeri sendika temsilcilerimizin aktif katılımıyla TİS Taslağı üzerinde çalışmalar yapıldı, üyelerimizin iradesi taslağa yansıtılmaya çalışıldı. Zengin değerlendirme ve önerilerin yapıldığı toplantıda, taslak önerisi üzerinde önemli görüş alışverişlerinde bulunuldu. TİS taslağı genel haliyle belirlenmesiyle, toplantıda çıkan görüşler işyerlerinde tartışılarak, ilerleyen süreçte tekrar toplanacak TİS taslak toplantısında teklife son hali verilecek.

EBETÜRK: "EN İYİ SÖZLEŞME UYGULANAN SÖZLEŞME"

TİS Taslak Hazırlık toplantısının ardından Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk genel değerlendirme ve kapanış konuşması yaptı. Ebetürk konuşmasında İSKOOP işyeri sendika temsilcilerimize teşekkür ederek başarılı bir sözleşme süreci temennisinde bulundu. Ülkemizde yaşanan gelişmeler hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Ebetürk, "15 Temmuz'da karanlık bir darbe girişimi yaşadık. 248 insanımız yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı. Halen açığa çıkarılamayan noktaları olan bu kanlı girişimin en kısa sürede aydınlatılmasını umuyoruz" dedi. Bazı kesimlerin darbe mağduriyeti yaptığını kaydeden Ebetürk, "DİSK darbelerden en çok mağdur olmuş örgütlerin başında gelmektedir. 12 Eylül döneminde de darbeciler, her türlü araçla DİSK'lileri baskı altına almıştır. İşkence ve tutukluluk, idamla yargılamalar yaşanmıştır. Bizzat sendikamızın sevgili Genel Başkanı Özcan Kesgeç idamla yargılanmıştır. Darbelerden bu kadar mağdur edilen DİSK, en kararlı darbe karşıtıdır. DİSK darbeye de diktatörlüğe de karşıdır." şeklinde konuştu.

"Sermaye, işçi sınıfına karşı saldırılarını sürdürüyor" diyen Ebetürk, OHAL bahane edilerek yaşanan uygulamalara dikkat çekti. Ebetürk "İşçiler işten atılarak, işçilerin en doğal haklarından biri olan çalışma hakkı gasp edilmektedir. OHAL bahanesiyle yapılan bu uygulamalara karşı işçinin direnme hakkı ise KHK'lerle yasaklanmaktadır. İşçinin işine, ekmeğine yönelen bu saldırılar kesinlikle kabul edilemez." dedi.

İmzalanacak toplu sözleşme üzerinde duran Ebetürk, en doğru sözleşmenin uygulanabilir sözleşme olduğuna dikkat çekti. Ebetürk, "En doğru sözleşme yüksek ücretlerin kazanıldığı bir sözleşme midir? Çok geniş hakların kazanıldığı sözleşme midir? İşverenle masa başında bitirilen sözleşme midir? En doğru sözleşme, hakların korunduğu, yeni hakların kazanıldığı ama en önemlisi uygulanabilir ve uygulanması denetlenebilir sözleşmedir" şeklinde konuştu.

Ebetürk son olarak eğitim etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen, başta işyeri sendika baş temsilcilerimiz olmak üzere sendika yöneticilerimize, uzmanlarımıza ve eğitimcilerimize teşekkür etti.