GÜNCEL SENDİKAL EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI

Sendikamız, 19-21 Ekim 2016'da "Güncel Sendikal Eğitim Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı, meslek odalarında çalışan üyelerimizin yanı sıra İBB Grand Plaza işyerinde çalışan üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Sendikamız; 19-21 Ekim tarihleri arasında; Birleşik Metal-İş Sendikası Sapanca Sardunya Evleri’nde 3 günlük bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitim programı, sendikamızın örgütlü olduğu meslek odalarında çalışan üyelerimizin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza işyerinde çalışan üyelerimizin de katılımıyla gerçekleşti.

EBETÜRK: HEPİNİZİ SENDİKAMIZI BÜYÜTMEYE DAVET EDİYORUM

Eğitim, Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk’ün açılış konuşmasıyla başladı. Ülkenin içinde bulunduğu genel siyasal durumdan, sendikal hak ve özgürlüklerin tırpanlamasından söz eden Ebetürk, tüm üyeleri daha güçlü bir sendika için birlikte mücadeleye çağırdı. Sendikamızın başlatmış olduğu örgütlenme kampanyasına dikkat çeken Ebetürk, "İki yıl sürecek olan, sendikal barajları yıkma ve sendikamızı büyütme hedefiyle yürüteceğimiz bir örgütlenme kampanyası başlattık. Tüm arkadaşlarımızı kampanyamızın aktif bir bileşeni olmaya, sendikamızı büyütmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

KAVEL GREVİ BELGESELİ GÖSTERİLDİ

Ebetürk'ün açılış konuşmasının ardından, Zafer Aydın’ın “Çoban Ateşinin yandığı Yerde… Kavel’de!” isimli belgesel gösterimi gerçekleşti. İşçi sınıfı hareketi ve sendikal kazanımlar açısından dönüm noktası olan Kavel grevinin tanıklarıyla birlikte anlatıldığı gösterimin ardından belgesel üzerine ve günümüz sendikal hareketinin durumuna dair söyleşi gerçekleşti.

ÖZVERİ: ASIL KAZANIM BİRLİKTE MÜCADELEYLE OLUR

Eğitimin ikinci gününde Av. Dr. Murat Özveri “Güncel Siyasi Gelişmeler ve İşçi Sınıfına Etkileri” konulu sunum gerçekleştirdi. Geçmişten günümüze sendikal alandaki gelişmelerden söz eden Özveri; işçilerin hak arayışlarından, hukuki alandaki kazanımlardan örnekler verdi. Asıl kazanımın işçilerin birlikte mücadeleleriyle, birlikte hak arayışıyla mümkün olacağını vurguladı.

ÇALIŞMA YAŞAMINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELER TARTIŞILDI

Sendikamız Uzmanı Onur Bakır, "Çalışma yaşamındaki güncel gelişmeler" başlıklı sunumunda; Kiralık işçilik, taşeron işçiler, kıdem tazminatı, bireysel emeklilik, ulusal istihdam stratejisi konularından bahsetti. Sunumda; taşeron çalışma, kiralık işçilik, kıdem tazminatının gaspı ile çalışma yaşamının daha da güvensizleşeceği vurgulandı.

HASAN AKTAŞ SENDİKAL HAREKETİ ANLATTI

Eğitimin son günü, Sendika Uzmanı Hasan Aktaş “Sendikal Hareket ve Güncel Görevlerimiz” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sendikal Hareketin genel durumunun anlatıldığı sunumda; istatistik verilerle ülkemizdeki sendikalaşma oranı, konfederasyon düzeyinde ve bağımsız mevcut sendika sayıları aktarıldı. Daha etkin bir sendikal anlayışın ve sendikal hareketin nasıl oluşturulabileceği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR YAPILDI

Eğitim etkinliği içerisinde, 2 farklı “Ödüllü Bilgi Yarışması” gerçekleştirildi. Yarışmalarda sendikal tarih, sendikal hak ve özgürlükler, çalışma yaşamı ve işçi hakları üzerine sorular yer aldı. Yarışmanın sonunda Zafer Aydın’ın Kavel kitabı hediye olarak verildi.

UYAR: OMUZ OMUZA DURMAK ZORUNDAYIZ

Eğitim programımız Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Celal Uyar; dünyanın ve ülkemizin içerisinde bulunduğu siyasi ortama dair değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca; alanların yanı sıra bu tarz platformlarda bir arada bulunmanın öneminden, bu tarz programlarda bir araya gelmenin, paylaşımlarda bulunmanın sendikal mücadele açısından sendika ve üyeler arasındaki bağı güçlendirmesi açısından sahip olduğu önemi vurguladı.

Son olarak; tüm katılımcılara “Eğitim Sertifikası” verildi. Ayrıca tüm katılımcılara Türkiye işçi sınıfı tarihi ile ilgili bir kitap hediye edildi.