PROF. DR. CAHİT TALAS ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

Sendikamızın katkılarıyla düzenlenen Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü sahiplerini buldu.

Ödül her yıl, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi tarafından yüksek lisans ve doktora tezlerine veriliyor.

Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyal Politika Merkezi tarafından, sendikamızın katkılarıyla düzenlenen Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü sahiplerini buldu. Ödüller, 20 Ekim 2016 tarihinde, Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Prof. Dr. Ahmet Makal, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Prof. Dr. Gülay Toksöz, Prof. Dr. Ömer Zühtü Altan ve Doç. Dr. Aziz Çelik'ten oluşan jüri, yaptığı değerlendirmede Dr. Alpkan Birelma'nın "In Search of the Working Class: Workers' Subjectivities and Resistance in an Istanbul Neighborhood" başlıklı doktora tezini ödüle layık görürken, Tuğba Canbulut'un "Sosyal Hizmet Uzmanlarının Yoksulluk Algısının Yoksullukla Mücadele Programlarına Etkisi" başlıklı yüksek lisans tezi ile Serap Gün'ün "Etnikleşen Yoksulluk: Çingeneler/Romanlar Örneği" başlıklı yüksek lisans tezinlerini "övgüye değer" buldu.

MAKAL: BU ÖDÜL EN BÜYÜK MUTLULUKLARIMDAN BİRİ

Ödül Töreni Prof. Dr. Ahmet Makal'ın konuşmasıyla başladı. Makal, 2012 yılından beri Türkiye'de sosyal politika alanında yazılmış doktora ve yüksek lisans tezlerine Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü verildiğine dikkat çekti. Türkiye'de sosyal politika disiplinin nasıl oluştuğunu anlatan Makal, Prof. Dr. Cahit Talas'ın, Türkiye'de sosyal politika disiplinine olan katkılarını anlattı. Prof. Dr. Cahit Talas anısına verilen bu ödüllerin en büyük mutluluklarından biri olduğunu söyleyen Makal, katkılarıyla ödülün gerçekleştirilmesini mümkün kılan sendikamıza, jüri üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. Makal'ın konuşmasının ardından, Prof. Dr. Cahit Talas'ın hayatı ve eserlerini anlatan bir sinevizyon gösterildi. Sinevizyon gösterisinin ardından ise ödül sahiplerine ödülleri verildi.

EBETÜRK: HOCALARIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Ödüllerin verilmesinin ardından kürsüye gelen Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk bir konuşma yaptı. Ebetürk, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekerek, "12 Eylül darbesinde en çok mağdur edilmiş bir örgütün temsilcisiyim. 12 Eylül'de sendikalarımız kapatılmış, yöneticilerimiz işkencelerden geçirilmiş hatta idamla yargılanmıştır. 15 Temmuz girişiminin etkileri de bugün artçıl olarak sürmektedir" dedi. Ebetürk, "Ülkemizde yüzlerce çalışanı sadece anayasal haklarını kullanarak sendikalı oldukları için kapının önüne koyan patronlar suçsuz; fakat anayasal haklarını kullandıkları için haksız yere işten atılan işçilerin, kapının önünde direnişe geçmesi yasak! Ülkemizin geldiği nokta budur" şeklinde konuştu.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle akademiden uzaklaştırılan hocalarla dayanışma içinde olduğunu söyleyerek "Hocalarımızın her zaman başımız üstünde yeri vardır" diyen Ebetürk, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden uzaklaştırılan Onurcan Taştan ve Nail Dertli ile de dayanışma içinde olduğunu ifade etti. Ebetürk, ödülü düzenleyen AÜ SBF Sosyal Politika Merkezi ile jüri üyelerine teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Ebetürk'ün konuşmasının ardından, jüri üyelerine teşekkür plaketleri verilerek tören sonlandırıldı.