İMO'DA YENİ TİS TÖRENLE İMZALANDI

Sendikamız ile İnşaat Mühendileri Odası arasında süren 2. dönem toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı

Toplu Sözleşme, 14 Ekim'de gerçekleştirilen törenle imzalandı

Sendikamız ile İnşaat Mühendisleri Odası arasında süren 2. döenm toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Toplu sözleşme, 14 Ekim'de gerçekleştirilen bir törenle imzalandı. Törene sendikamız merkez ve şube yöneticileri, işyeri sendika temsilcilerimiz ile İnşaat Mühendisleri Odası yöneticileri katıldı.

Sözleşmeyle kazanılmış haklar korunurken, yeni haklar elde edildi. İmzalanan sözleşmeyle ihbar önelleri, çalışma süresine göre 3, 5, 10 ve 12 hafta olarak belirlenerek, önceki dönem toplu sözleşmenin üzerine çıkıldı. Yine kıdem tazminatlarının, her hizmet yılı için 31 günlük yevmiye üzerinden hesaplanması kabul edilerek önceki dönem sözleşmeye göre yeni bir hak elde edildi. Sözleşmeyle mevcut taban ücretlere birinci yıl birinci altı ay ücret zammı seyyanen net 100,00 TL; birinci yıl ikinci altı ay ücret zammı TÜFE+1; ikinci yıl birinci altı ay ücret zammı TÜFE+1; ikinci yıl  ikinci altı ay ücret zammı TÜFE +1 olarak kabul edildi.

Sendikamız ile İnşaat Mühendisleri Odası arasındaki 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, 01.07.2016-30.06.2018 tarihleri arasında yürürlükte kalacak.