NAKLİYAT-İŞ İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak Nakliyat-İş Sendikası ve MSG/Medlog işçilerinin direnişini selamladı.

Açıklamada hukuk dışı olarak işten çıkarılan 130 işçinin derhal işe iadesi istenşirken Bursa Valiliği'nin direnişi yasaklayan kararının kaldırılması talep edildi.

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak Nakliyat-İş Sendikası ve MSC/Medlog Lojistik işçilerinin direnişini selamladı.

Dünyanın en büyük ikinci konteyner operatörü olan MSC/Medlog Lojistik işçileri Nakliyat-İş Sendikası'nda örgütlenmiş, bunun üzerine işveren 130 sendika üyesi işçiyi işten çıkarmıştı. Sendikal örgütlenmeyi engellemeyi amaçlayan bu hamle üzerine Nakliyat-İş Sendikası ve MSC/Medlog Lojistik işçileri, işyerleri önünde direniş başlattı. Ancak Bursa Valiliği, OHAL'i  gerekçe göstererek Bursa/Gemlik'te yaşanan direnişi yasakladı.

Açıklamada sendikamızın Nakliyat-İş ve işten atılan işçilerle dayanışma içinde olduğu vurgulanırken, 130 işçinin işe derhal geri alınması ve Bursa Valiliği'nin direnişi yasaklayan kararının kaldırılması istendi.

Açıklamanın tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

22.09.2016

Nakliyat-İş Sendikası ve Üyelerinin MSC/Medlog Lojistik Direnişini Selamlıyoruz!

Nakliyat-İş Sendikası MSC/Medlog Lojistik’te çalışan işçilere yönelik bir örgütlenme çalışması yürütmüş ve gerekli çoğunluğa ulaşarak toplu iş sözleşmesi yetkisi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmuştur.

Ancak dünyanın en büyük ikinci konteyner operatörü olan MSC/Medlog Lojistik 130 sendika üyesi işçiyi işten çıkarmıştır. Sendikal örgütlenmeyi engellemeye yönelik bu hamle üzerine Nakliyat-İş Sendikası İstanbul/Esenyurt, Gebze/ Muallimköy, İzmir, Mersin ve Bursa/Gemlik’te bulunan işyerleri önünde direniş başlatmıştır.

Ancak Bursa Valiliği, OHAL’i gerekçe göstererek hukuk dışı biçimde Bursa/Gemlik’teki direnişe yasaklama getirmiştir.

Sendikal haklar için yürütülen ve 3. haftasını dolduran bu haklı direnişi Sosyal-İş Sendikası olarak destekliyor; Medlog Lojistik işçileri ve Nakliyat-İş Sendikası ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.

Hukuk dışı bir biçimde işten çıkarılan 130 işçinin derhal işe geri alınmasını ve Bursa Valiliği’nin direnişi yasaklayan kararını kaldırmasını talep ediyoruz.

Yaşasın Medlog Lojistik İşçilerinin Haklı Direnişi!

Yaşasın Sınıf Dayanışması!

İnadına Sendika, İnadına DİSK!

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu