CADI AVININ SON KURBANI TARIK YÜCE YALNIZ DEĞİLDİR!

DİSK/Enerji-Sen Genel Merkez Yöneticisi Tarık Yüce, FETÖ bahanesiyle işten atıldı!

İlerici kişi ve kurumlara yönelik olarak FETÖ bahanesiyle başlatılan cadı avı sürüyor. Daha önce KESK'e bağlı sendikaların üyelerine, muhalif akademisyenlere, tiyatro sanatçılarına ve gazetecilere yönelen ve tutuklamalara kadar vardırılan cadı avının son kurbanı DİSK'e bağlı Enerji-Sen'in Genel Merkez Yöneticisi Tarık Yüce oldu. Yüce, sayaç okuma işçisi olarak çalıştığı İSKİ Esenyurt İşletmesi tarafından FETÖ bahane edilerek işten atıldı.

Konu ile ilgili olarak Enerji-Sen tarafından bir açıklama yapılarak İSKİ yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kararı geri çekme ve Tarık Yüce'ye tekrar işbaşı yaptırılması çağrısında bulunuldu. Enerji-Sen'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İlerici kurum ve kişilere yönelik olarak FETÖ bahanesiyle başlatılan cadı avı sürüyor. Son olarak sendikamızın Genel İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sekreteri İSKİ Esenyurt İşletmesi sayaç okuma işçisi Tarık Yüce, işletmede çalışan 3 taşeron enerji işçisi ile birlikte İSKİ'ye bağlı taşerojn şirketteki görevinden atıldı.

Genel Merkez Yöneticimiz Tarık Yüce, FETÖ bahanesiyle İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada 29 Ağustos günü açığa alınmış, kendisine görev verilmemişti. Bugün ise kendisine işten atıldığı bildirildi.

Genel Merkez yöneticimizin SGK işten çıkış kodu olarak da '36-OHAL/KHK' olarak girildiği öğrenildi.

Dünya görüşü ve hayat anlayışı gereği FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayan yöneticimiz sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten atıldı. 'Kanıt' olarak gösterilen sosyal medya paylaşımları arasında '15 yılda 17 bin işçi öldü' şeklinde iş cinayetlerinde ölen işçilerle ilgili paylaşım ve FETÖ karşıtı paylaşımlar var.

İSKİ Genel Müdürlüğü ve bağlı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Genel Merkez yöneticimizin sosyal medyada iş cinayetlerini ve FETÖ'yü eleştirmesinden neden rahatsız oldukları öncelikle izaha muhtaç bir durumdur.

İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAHKEME DEĞİLDİR

OHAL ve KHK'lardan cesaret alan İSKİ Genel Müdürlüğü kendini mahkeme yerine koyarak demokratik ve barışçıl düşüncelerini açıklayan yöneticimizi terör örgütü ile ilişkilendirme gafletinde bulunmuştur. Ancak bağımsız bir yargı tarafından verilebilecek bu kararın hiçbir şekilde meşruiyeti bulunmamaktadır.

Bir kamu kuruluşu olan İSKİ Genel Müdürlüğü topluma hakim kılınmak istenen baskı ve korku ikliminde kendine pay çıkarmıştır. bugüne kadar herhangi bir yasal kovuşturmaya dahi uğramamış sosyal medya paylaşımlarını işten çıkarma konusu yapmıştır.

YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRAMAYACAK

Darbelere karşı olmak konusunda net bir tavrı olan sendikamız, gayrı meşru bir askeri darbe girişimini gerekçe göstererek sivil darbe gerçekleştirmek isteyenlere de aynı netlikle karşı çıkmaktadır.

DİSK'e bağlı bir sendikanın yöneticisinden terör örgütü üyesi çıkartmaya çalışanlar önce aynaya bakmalılar. Düne kadar 'ne istediniz de vermedik' diyenler, sonrasında 'kandırıldık' diyenler bugün başından beri FETÖ gericiliğine tavır koyanları terör örgütü ile ilişkilendirme rezilliğine imza atıyorlar.

Bu kararı veren İSKİ yönetimi ve onun bağlı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu hukuk dışı ve gayrı meşru karardan sorumludurlar. Kendilerini bu kararı geri çekmeye ve Genel Merkez yöneticimiz Tarık Yüce'yi tekrar işbaşı yaptırmaya çağırıyoruz.

Ne askeri ne sivil darbeye boyun eğmeyeceğiz!
Tarık Yüce ve işten atılan taşeron enerji işçileri işe geri alınsın!
Biz haklıyız, biz kazanacağız

DİSK / ENERJİ SEN"

Sosyal-İş Sendikası olarak Tarık Yüce başta olmak üzere tüm cadı avı mağdurlarıyla dayanışma içinde olduğumuz bir kez daha yineliyoruz. Yaşamı boyunca Fethullah Gülen hareketiyle mücadele etmiş insanların FETÖ bahanesiyle mağdur edilmesi gibi uygulamalara derhal son verilmesini istiyoruz. Tarık Yüce başta olmak üzere FETÖ bahane edilerek mağdur edilen tüm kişi ve kurumların mağduriyetlerinin derhal giderilmesini talep ediyoruz.