SENDİKAMIZ GENEL BAŞKANI ÖZCAN KESGEÇ ANILDI

Sendikamızın unutulmaz Genel Başkanı Özcan Kesgeç, vefatının 9. yılında mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, Özcan Kesgeç'in gösterdiği yolda, ona layık olmaya çalışarak yürüdüklerini söyledi.

Sendikamız Genel Başkanı Özcan Kesgeç, vefatının 9. yılında mezarı başında anıldı. Anmaya sendikamız genel merkez ve şube yöneticileri, temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Anmada Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk bir konuşma yaptı. Özcan Kesgeç'in hayatı ve mücadelesini anlatan Ebetürk, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız darbe girişimine de değinerek, 12 Eylül darbesi gibi dönemlerde idamla yargılanan Özcan Kesgeç'ten, aramızda olsaydı çok şey öğrenebileceklerini kaydetti.

Özcan Kesgeç'in mücadelesini de anlatan Ebetürk, Kesgeç'in SSK da çalışırken, işçilerin temsilcisi olarak SSK Müdürler Kurulu'na seçildiğini ve burada işçilerin çıkarları doğrultusunda mücadele yürüttüğünü söyledi. Kesgeç'in, işçi sınıfı mücadelesini sadece sendikal mücadeleyle sınırlamadığını ifade eden Ebetürk,  onun 1975 yılında yeniden kurulan TİP'in kurucuları arasında olduğunu ve merkez yönetim kurulu üyeliği görevlerini yaptığını, DİSK Genel Başkan Vekilliği görevini de yerine getirdiğini kaydetti. Ebetürk, Özcan Kesgeç'in gösterdiği yolda, ona layık olmaya çalışarak yürüdüklerini söyledi.

Ebetürk'ün konuşmasının ardından Kesgeç'in mezarı karanfillerle süslendi ve anma sonlandırıldı.

Sosyal-İş Sendikası olarak, sevgili Genel Başkanımız Özcan Kesgeç'in anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. Anısı mücadelemize ışık tutmaktadır.