AÇIKLAMA: TERÖRÜN KARANLIĞINA TESLİM OLMAYACAĞIZ!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan katliamla ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada katliam kınanarak sorumluların ortaya çıkarılması istendi.

Açıklamada katliam kınanarak sorumluların ortaya çıkarılması istendi.

Açıklamanın tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

AÇIKLAMAYI PDF OLARAK İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

30.06.2016

TERÖRÜN KARANLIĞINA TESLİM OLMAYACAĞIZ!

28 Haziran'da Atatürk Havalimanı'nda korkunç bir katliam yaşandı. Yetkililer tarafından IŞİD üyesi olarak açıklanan saldırganlar, kuş uçurtulmayan havaalanına ellerini kollarını sallayarak girip kurşun ve bombalarla savunmasız insanlara saldırdılar. Katliam sonucunda, son gelen bilgilere göre 43 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce insan fiziksel olarak yaralandı ve toplumumuz derin ruhsal yaralar aldı...

Son bir yıl içinde Ankara'da, İstanbul'da, Diyarbakır'da, Suruç'ta, Gaziantep'te defalarca bombalar patlatıldı, masum ve savunmasız siviller can verdi. Gerçekleştirilen saldırıların hiçbiri hakkında doğru bir soruşturma gerçekleştirilmediği gibi verilen Meclis araştırma önerileri de iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Yurttaşları, can güvenliği endişesi içinde yaşamak zorunda bırakan katliamları ve bu katliamlara çanak tutan uygulamaları şiddetle protesto ediyoruz.

Ülkenin yurttaşları olarak can güvenliği hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Güvenlikten sorumlu bulunan İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkilileri, görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Katliamların gerçekleşmesinde ihmalleri bulunanların derhal belirlenmesini ve cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu olarak yaşanan katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Terörün karanlığına teslim olmayacağız!

SOSYAL-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU