İSKOOP TEMSİLCİLERİMİZLE İŞÇİ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Sendikamız, İSKOOP işyeri sendika temsilcilerimize yönelik olarak, İşçi Sağlığı ve Güvenliği eğitimi düzenledi.

Sendikamız, İSKOOP işyeri sendika temsilcilerimize yönelik olarak, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenledi. Eğitim toplantıları, 17-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında Haymana'da gerçekleştirildi.

Eğitim programı, Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar'ın yaptığı açılış konuşmasıyla 17 Mayıs'ta başladı. Temsilcilerimizi selamlayan Uyar, çeşitli sendikal sorunlar ve işçi sınıfına yönelen saldırılar üzerinde durdu.

TEMSİLCİLERİMİZ SUNUMLARA AKTİF KATILDI

Uyar'ın konuşmasının ardından eğitim sunumlarına geçildi. İki gün boyunca süren sunumlar, sendikamız uzmanı Onur Bakır ve İş Güvenliği Uzmanı Gülden Vural tarafından gerçekleştirildi. Sunum başlıkları sırasıyla şu şekilde: "Taşeron ve Kiralık İşçilik", "Kıdem Tazminatının Fona Devri", "İşyeri Sendika Temsilcilerinin Hak, Görev, Yetki ve Sorumlulukları", "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Türkiye'deki Mevcut Durum", "İş Güvenliğinde Temel İlkeler-1", "İş Güvenliğinde Temel İlkeler-2".

Temsilcilerimiz tüm sunumlara, soru ve görüşleriyle aktif olarak katıldı. Temsilcilerimizin de katkılarıyla gerçekleştirilen eğitim sunumlarında, yüksek düzeyde bir başarı elde edildi.

KAVEL BELGESELİ GÖSTERİLDİ

Sunumların ardından, dostlarımız Zafer Aydın ve Melih Biçer tarafından hazırlanan "Çoban Ateşlerinin Yandığı Yerde, Kavel'de" adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Belgeseli beğeniyle karşılayan temsilcilerimiz, gösterim sonrasında belgesel üzerine çeşitli değerlendirmelerde bulundular.

ÖRGÜTLENMEYİ GÜÇLENDİRME YOLLARI TARTIŞILDI

Belgesel gösteriminden sonra temsilcilerimizle birlikte "İSKOOP'ta Sendikal Örgütlülüğün Güçlendirilmesi" üzerine bir oturum gerçekleştirildi. Temsilcilerimiz, gerek İSKOOP'ta, gerekse İSKOOP dışında Sosyal-İş'in güçlendirilmesinin yollarını tartıştı.

Etkinliklerin sonunda, Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk bir konuşma yaparak temsilcilerimizi selamladı. İşçi sınıfına yönelen saldırılar karşısında sendikal örgütlülüğün ve mücadelenin önemine vurgu yapan Ebetürk, temsilcilerimize katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Ebetürk'ün konuşmasının ardından, temsilcilerimize sertifikaları verilerek eğitim toplantısı sona erdirildi.