1 MAYIS'TA ALANLARDAYDIK

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, tüm yurtta coşkuyla kutlandı

Sendikamız üyeleri de 1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanlarındaydı

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışa günü 1 Mayıs, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Öte yandan üç ildeki 1 Mayıs mitingleri, alınan saldırı istihbaratları ve saldırılar nedeniyle iptal edildi. Sendikamız üyeleri de 1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanlarındaydı.

İSTANBUL

İstanbul'daki kutlamalar, Bakırköy Halk Pazarı alanında gerçekleştirildi. Kutlamalara on binlerce kişi katıldı. Sendikamız İstanbul Şubesi ve üyelerimiz, pankartlarıyla birlikte alandaki yerini aldı. İstanbul'daki kutlamalara Genel Başkan Metin Ebetürk ve GYK Üyesi Mustafa Ağuş da katıldı.

Öte yandan 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyenler, polis teröründen payını aldı. En ufak bir topluluğa dahi azgınca saldıran polis, bir kişiyi TOMA'yla ezerek katletti.

ANKARA

Ankara'daki 1 Mayıs kutlamaları Kolej Meydanı'nda yapıldı. İşçi ve emekçilerin hınca hınç doldurduğu meydana katılımcılar sığmadı. Sendikamız da pankart ve flamalarıyla alandaki yerini aldı. Ankara 1 Mayıs'ını GYK Üyesi Turgut Çivi de katıldı.

İZMİR

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına katılım yüksek oldu. Konak Pier önünde toplanan DİSK'liler Gündoğdu Meydanına yürüyerek alana girdi. Sendikamız üyeleri de pankart ve flamalarıyla 1 Mayıs'taki yerini aldı. İzmir 1 Mayıs'ına Genel Sekreter Celal Uyar ve GYK Üyesi Müfit Ereş de katıldı.