DİSK GENEL KURULU TOPLANDI

DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu toplandı

Sendikamız, mevcut DİSK yöneticilerinin ilkesiz tutumları, sorumsuz davranışları ve Genel Kurul iradesine karşı yaptıkları dayatmalar nedeniyle, Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş ile birlikte Genel Kuruldan çekildi

DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu 13-14-15 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul'da toplandı.

Genel Kurulun ilk iki günü DİSK'in çalışmalarının değerlendirilmesi, çeşitli konuşmaların yapılmasıyla geçerken, 3. gün seçimlere geçildi. Seçimlerde DİSK Genel Başkanlığına Kani Beko ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu aday oldu. Ancak sonrasında yaşanan gelişmeler, mevcut Genel Sekreteri'nin Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'na karşı kullandığı suçlayıcı dil ve genel kurulun iradesine karşı dayatma içine girmeleri nedeniyle başlayan gerginlik sonucunda Sendikamız, Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş delegeleriyle birlikte Genel Kurulu terketti.

DİSK'in sınıf ve kitle sendikacılığı ilkeleri doğrultusunda faaliyet yürüten sendikalarının yokluğunda yapılan seçimlerde, DİSK'in yeni dönem yönetim kurulu belirlendi. Buna göre Kani Beko Genel Başkanlığa, Arzu Çerkezoğlu Genel Sekreterliğe tekrar seçilirken Lastik-İş Genel Sekreteri Alaaddin Sarı, Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Tekstil Söke Şube Başkanı Cemal Poyraz, Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı ve Dev Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Safvet Yahyaoğlu yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.

EBETÜRK: "DİSK'İMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Genel Kurulu değerlendiren Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, genel kurulda DİSK yönetimine girmeyi düşünmediklerini, ancak DİSK'in sınıf ve kitle sendikacılığı ilkeleri doğrultusunda, işçi sınıfını örgütleyen ve güçlendiren hattına geri döndürülebilmesi için Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nu desteklediklerini kaydetti.

Genel Kurulda yaşanan kimi provokatif açıklamaların sonrasında Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş delegeleriyle birlikte genel kuruldan çekildiklerini kaydeden Ebetürk, "Sosyal-İş Sendikası olarak, yeni DİSK yönetiminin, DİSK ilkelerine bağlı, mücadeleci her çalışmasına katkı verecek, ancak yanlış buluduğumuz politikaları eleştirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Ebetürk, "Hiçbir dostumuzun gözü arkada kalmasın. DİSK'i kuran iradenin temsilcileri burada. DİSK'i biz kurduk, DİSK bugün biziz, DİSK yarın da biz olacağız." dedi.