METRO TİS TASLAK TOPLANTISI YAPILDI

Sendikamız ile Metro Grosmarketler arasında bağıtlanacak 6. Dönem TİS Taslak Toplantısı yapıldı

1-3 Şubat tarihleri arasında Haymana'da gerçekleştirilen toplantıda işyeri baştemsilcilerimiz, 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslağı üzerine çalışmalar gerçekleştirdi

Sendikamız ile Metro Grosmarketler arasında bağıtlanacak 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda, 1-3 Şubat 2016 tarihlerinde, Metro Grosmarketlerdeki baştemsilcilerimizin katılımıyla TİS Taslak Toplantısı gerçekleştirildi. Haymana'da gerçekleştirilen toplantıda, Sendikamız Genel Merkez ve Şube yöneticileri de hazır bulundu.

Toplantılar, Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Baştemsilcilerimizi selamlayan Uyar, Metro ile bağıtlanacak Toplu İş Sözleşmesi süreciyle ilgili bilgi verdi. Uyar'ın konuşmasının ardından, Sendikamız İstanbul Şube Başkanı Mahsun Turan, toplu iş sözleşmesi süreci ile ilgili genel bir eğitim verdi.

Toplantının ikinci günü olan 2 Şubat'ta, TİS Daire Başkanımız Mustafa Ağuş'un başkanlığında, işyeri sendika baştemsilcilerimiz, Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz ve tüm şubelerimizin yöneticilerinin katılımıyla toplu iş sözleşmesi taslak toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk'ün konuşmasıyla açıldı. Baştemsilcilerimizi selamlayan Ebetürk, Metro TİS süreci hakkında çeşitli bilgiler verdi. Yoğun bir çalışmayla toplu iş sözleşmesi taslağı üzerinde çalışan yönetici ve baştemsilcilerimiz, toplu sözleşme taslağını ve sendikamızın taleplerini şekillendirdiler. Toplantı, Genel Başkan Metin Ebetürk'ün kapanış konuşmasıyla son buldu.