EDH'DE İŞ BIRAKMA EYLEMLERİ BAŞLADI!

Ergani Devlet Hastanesi'nde veri hazırlama işçilerine yönelik işçi kıyımına karşı süren eylemler, iş bırakma aşamasına geldi.

24 Aralık'tan itibaren her gün 1'er saat yapılacak iş bırakma eylemlerinin ilki, üyelerimiz tarafından dün gerçekleştirildi

Ergani Devlet Hastanesi'nde veri hazırlama işlerinde çalışan üyelerimizin işçi kıyımına karşı yürüttüğü mücadele, iş bırakma eylemleri aşamasına ulaştı. 10 işçinin işten çıkarılma saldırısıyla karşı karşıya bırakılmasıyla tek vücut olan üyelerimiz, uzun süredir gerçekleştirdikleri eylemleri, iş bırakma eylemlerine dönüştürdü.

İŞÇİ KIYIMINA KARŞI İŞ BIRAKMA

Her gün gerçekleştirilecek 1 saatlik iş bırakma eylemlerinin ilki dün (24 Aralık 2015) yapıldı. İşçi kıyımına karşı iş bırakarak mücadele eden üyelerimiz, dün saat 10.00'da Hastane önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada işten çıkarılmaların kabul edilmeyeceği, 1 Ocak 2016'ya kadar her gün 1 saat iş bırakma eylemi uygulanacağı, sonuç alınamadığı takdirde ise süresiz iş bırakma eylemi gerçekleştirileceği vurgulandı.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİNDEN TUHAF AÇIKLAMA

Basın açıklamasında, işten çıkarılmalara karşı 27 Ekim 2015 tarihinden beri sürdürülen eylem ve etkinlikler anlatılırken, bir yandan da BİMER üzerinden konunun Başbakanlığa duyurulmaya çalışıldığı, yapılan girişimler sonucunda da Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği İl Sekreterliğinden bir açıklama geldiği vurgulandı. Gelen açıklamada "hastanenin ihtiyaçları dikkate alınarak veri girişi personel sayısının azaltıldığı, buna karşılık temizlik personel sayısının arttırıldığı" ifadelerinin yer aldığını söyleyen üyelerimiz, "Veri hazırlama işi için 61 kişi bile yetmemektedir. Temzilik personel sayısı da sadece 2 kişi arttırılmıştır. Oysa veri hazırlamada azaltılan personel sayısı 10 kişidir" dediler. Üyelerimiz tarafından, genel sekreterliğin açıklaması durumun örtbas edilmesi, gerçeklerin çarpıtılarak kamuoyunun yanıltılmasına yönelik bir girişim olarak nitelendirildi.

BİLMEDİĞİ İŞTE ÇALIŞTIRMANIN NERESİ KALİTE?

Açıklamada "Bütün kamu spotlarında hizmet kalitesinden dem vurulurken, bir işçiyi iyi bildiği bir işten alıp, hiç bilmediği bir işte çalıştırmak ne zamandır sizin kalite standardınız haline geldi?" diye soran üyelerimiz, firma değişikliği yaşansa bile bu kişilerin yeni firmada çalışma garantilerinin de olmadığının altını çizdi. Üyelerimiz, sorunun mantıklı çözümünü isteyerek işten çıkarmaları kabul etmeyecekleri gibi, başka ve bilmedikleri alanlara kaydırmaları da kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Üyelerimiz, bugünden itibaren 1 Ocak 2016'ya kadar her gün 1 saat iş bırakacaklarını, sorunların çözülmemesi halinde ise bu tarihten itibaren süresiz iş bırakacaklarını kamuoyuna duyurdu.