İSTANBUL’DA TİS BİLGİLENDİRME ve TASLAK TOPLANTILARI YAPILDI

İstanbul Barosu ve MESAM'da TİS bilgilendirme ve taslak toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılarda, toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen aşama hakkında üyelerimiz bilgilendirilirken, soruları yanıtlandı.

İstanbul Barosu’nda TİS Taslak toplantısı yapıldı.

İstanbul Barosu’nda üyelerimizin katılımıyla TİS taslak toplantısı yapıldı. 7 Aralık 2015 tarihinde yapılan toplantıya Sendikamız TİS Daire Başkanı Engin Sezgin ve İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ağuş ile temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

İstanbul Barosu’na ait Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 01.01.2016 tarihinden geçerli olacak toplu sözleşme teklifimiz üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu. Mevcut toplu sözleşmemiz dikkate alınarak yapılan tartışmalarda yeni dönem TİS talepleri üyelerimizle birlikte belirlendi.

İşyerinde yaşanan sorunların da masaya yatırıldığı toplantıda TİS sürecini işyerindeki sendikal örgütlenmemizi güçlendirme fırsatı olarak değerlendirme kararı alındı.

MESAM'da TİS bilgilendirme toplantısı yapıldı.

MESAM işverenliği ile Sendikamız arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen aşamayla ilgili olarak üyelerimizle birlikte değerlendirme toplantısı yapıldı.  8 Aralık 2015 tarihinde yapılan toplantıya Sendikamız TİS Daire Başkanı Engin Sezgin ve İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ağuş ile temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Toplantıda, toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen aşama hakkında üyelerimiz bilgilendirilirken, üyelerimizden gelen sorular yanıtlandı. Resmi Arabulucu aşamasına gelinen TİS görüşmelerinde, üyelerimiz kazanılmış haklarını sonuna kadar koruma iradesinde ortaklaştı. Toplu sözleşmenin imzasına kadar görev yapmak üzere işyerinde çalışan üyelerimizden oluşan bir  “TİS komitesi”nin de kurulması kararlaştırıldı. TİS komitesi, toplu görüşmeler süresince işyerindeki üyelerimiz arasında iletişimi ve örgütlülüğü güçlendirmekten doğrudan sorumlu olacak.