ERGANİ DEVLET HASTANESİ'NDE MÜCADELE SÜRÜYOR

Ergani Devlet Hastanesi'nde yaşanması gündeme gelen işçi kıyımına karşı mücadele sürüyor

Üyelerimiz, çeşitli sendikaların da desteğiyle eylem ve etkinlikler gerçekleştirerek kamuoyu oluştuyor

Ergani Devlet Hastanesi'nde veri hazırlama işlerinde çalışan sendikamız üyeleri, işçi kıyımına karşı mücadelelerini sürdürüyor. 2 Kasım'da yenilenen ihale nedeniyle 10 işçinin işten çıkarılmayla karşı karşıya kalması nedeniyle üyelerimiz eyleme geçmiş ve "İşime ve Ekmeğime Dokunma" adını taşıyan bir kampanya başlatmışlardı.

Kampanya çerçevesinde çeşitli eylemler yapan üyelerimiz, son olarak hastalara el ilanlarıyla ulaşarak süreci anlattı. El ilanlarında süreci özetleyen üyelerimiz, işten çıkarılmalar sonucunda hizmetlerin aksayacağını, hastaların çeşitli zorluklarla karşılacağını belirterek, işten çıkarılmalara karşı destek istediler.

Ayrıca 4 Aralık 2015 Cuma günü Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen de üyelerimizle bir dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Hastane önünde Sağlık-Sen'in yaptığı basın açıklamasına üyelerimiz ve SES'e bağlı emekçiler de katıldı.

Üyelerimiz, el ilanlarını önümüzdeki günlerde hastane dışında da dağıtarak eylem ve etkinliklerini sürdürecek.