SENDİKAMIZDAN ASGARİ ÜCRET RAPORU

Sendikamız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Avrupa'da asgari ücret 200 Euro" çıkışının ardından Asgari Ücret Raporu yayımladı

Rapor, Avrupa'da asgari ücret ortalamasının brüt 706 Euro olduğunu gösterirken, Türkiye'nin asgari ücrette Avrupa'nın gelişmiş ülkelerine yaklaşması için, asgari ücretin en az net 1.900 TL olması gerektiğini ortaya koyuyor

Sendikamız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Avrupa'da asgari ücret 200 Euro" çıkışının ardından, Asgari Ücret Raporu yayımladı.

Asgari ücrette Avrupa ortalamasının brüt 706 Euro olduğu ifade edilen raporda, Türkiye'deki asgari ücretin ise brüt 425 Euro ile Türkiye'nin Avrupa'da 27 ülke arasında 14. sırada olduğu kaydedildi. Bu miktarın ise G-20 üyesi Avrupa ülkelerinin üçte birinden az olduğu vurgulandı. Raporda, satın alma gücü bakımından da Türkiye'deki asgari ücretin satın alma gücünün, Avrupa ortalamasının altında olduğu belirtilirken, bunun G-20 üyesi Avrupa ülkelerinin yarısı düzeyinde olduğu ifade edildi.

AKP'nin, asgari ücretin net 1.300 TL olacağı vaadini de değerlendiren rapor, gelir vergisi dilimlerinin güncellenmemesi nedeniyle, asgari ücret 1.300 TL seviyesine çıkarılsa dahi, asgari ücretin gerçekte 1.230 TL'ye kadar düşebileceği değerlendirmelerini içeriyor. Raporda, Avrupa'nın gelişmiş ülkelerine yaklaşılabilmesi için asgari ücretin en az net 1.900 TL olması gerektiği de vurgulanıyor.

RAPORUMUZUN TAM METNİNE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ. (PDF)

RAPORUMUZUN TAM METNİNE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ. (WORD)