TOPLU SÖZLEŞME HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ! - VİDEOLU HABER

Sendikamız, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Sendikamız, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünü sendikal haklara saygı göstermeye ve toplu sözleşme görüşmelerine bir an önce başlamaya çağırdı

Sendikamızda örgütlenen Hacettepe Üniversitesi İktisadi İşletmesi çalışanları, "Toplu sözleşme hakkımız engellenemez" diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İşletmesi işçileri, sendikamız üye ve yöneticileri, çeşitli sendikalardan temsilciler ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileri katıldı. Basın açıklamasında sık sık "Toplu sözleşme hakkımız engellenemez", "Toplu sözleşme hakkımız söke söke alırız", "İşçiler burada Rektör nerede", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" gibi sloganlar atıldı.

REKTÖRLÜK YETKİYE İTİRAZ ETTİ

Hacettepe Üniversitesi İktisadi İşletmesi işçilerinin Sosyal-İş Sendikası'nda örgütlenmesi üzerine sendikamız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yetki tespiti başvurusunda bulunmuştu. Bakanlığın sendikamıza yetki belgesi vermesi üzerine Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü sendikamızın yetkisine itiraz ederek yetki davası açmıştı. Rektörlük tarafından yapılan bu itiraz, toplu iş sözleşmesi sürecini durdurarak işçilerin mağduriyet yaşamasına neden oldu.

SENDİKAMIZ REKTÖRLÜĞÜ UYARDI

Rektörlüğün itirazı üzerine pek çok kez Rektörlük ile görüşme talebinde bulunan sendika, görüşme taleplerine yanıt alamaması üzerine, üyeleri ile birlikte Rektörlük önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 12 Kasım'da Rektörlük önünde buluşan işçiler, sendika üye ve yöneticileri ile işçilere destek veren çeşitli kurumların üye ve yöneticileri, bir basın açıklaması yaparak Rektörlüğü uyardı. Açıklamayı sendikamız Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Örgütlenme Daire Başkanı Hüseyin Kaşif gerçekleştirdi. Kaşif, Rektörlüğün yetki itirazını geri çekmesini, sendikal haklara saygı göstermesini ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerine bir an önce başlanarak üyelerinin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

KAŞİF: ÇÖZÜMÜN ANAHTARI TOPLU SÖZLEŞME

Sendikamızın yetkisine itirazından sonra defalarca görüşme talep ettiklerini fakat Rektörlüğün tüm görüşme taleplerine sessiz kaldığını söyleyen Sendikamız Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Örgütlenme Daire Başkanı Hüseyin Kaşif, bu durumun toplu sözleşme hakkının kullanılmasını geciktirmeye ve engellemeye yönelik olduğunu kaydetti. Kaşif Rektörlüğün itirazını gerçek dışı gerekçelere dayandırdığını da söyleyerek, "Hacettepe Üniversitesi Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden biridir. Sendikal hak ve özgürlükleri ihlal etmek, herhangi bir işverenmiş gibi bir yaklaşım benimsemek Hacettepe Üniversitesi'ne yakışmamaktır" dedi. "Çözümün anahtarı toplu iş sözleşmesidir. sorunların çözümü için toplu iş sözleşmesi görüşmelerine derhal başlanmalıdır." şeklinde konuşan Hüseyin Kaşif, "Rektörlüğe bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Rektörlük sendikamızın görüşme taleplerine yanıt vermeli, açtığı davayı geri çekmeli, en kısa sürede toplu sözleşme görüşmelerine başlamalıdır" dedi.

Kaşif'in konuşmasından sonra işçilere desteğe gelen Emekli-Sen, Dev Sağlık-İş ve Genel-İş Sendikaları ile Hacettepe Üniversitesi öğrencileri adına çeşitli konuşmalar yapılmasıyla basın açıklaması bitirildi.