SENDİKAMIZ SOSYAL-İŞ, SENDİKAL HAKLARIMIZ İÇİN HACETTEPE'DE EYLEME GEÇİYOR!

Sendikamız ve üyelerimiz, sendikal haklarımız için Hacettepe Üniversitesi'nde eyleme geçiyor!

Rektörlüğün sendikamızın yetkisine yaptığı itirazı geri çekmemesi ve görüşme taleplerini reddetmesi üzerine 12 Kasım Perşembe günü saat 15.30'da Rektörlük önünde basın açıklaması yapılacak.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi İşletmesi çalışanlarının sendikamızda örgütlenmesi üzerine, sendikamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuruda bulunmuş, Bakanlık sendikamızın yetkili olduğunu gösterir belgeyi 27 Temmuz 2015'te vermişti. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü ise gerçeği yansıtmayan gerekçelerle sendikamızın yetkisine itiraz ederek toplu iş sözleşmesi sürecinin durmasına neden olmuş, sendikamızdan gelen görüşme taleplerini ise geri çevirmişti. Bu gelişmeler üzerine sendikamız, 12 Kasım Perşembe günü saat 15.30'da Rektörlük önünde bir basın açıklaması düzenleme kararı aldı.

Konu ile ilgili olarak sendikamız tarafından yapılan açıklamada "Temel talebimiz açık ve nettir: Rektörlük açtığı davayı geri çekmeli, toplu sözleşme görüşmeleri bir an önce başlatılmalıdır" denilerek, üniversite öğretim üyelerine, çalışanlarına, öğrencilerine ve mezunlarına basın açıklamamıza destek çağrısında bulunuldu.

AÇIKLAMANIN TAM METNİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.