PROF. DR. CAHİT TALAS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi tarafından düzenlenen Prof.Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika ödülleri, sendikamızın katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi tarafından, sendikamızın katkılarıyla düzenlenen Prof. Dr. Cahit Talas Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 4.'sü düzenlenen ve sosyal politika alanında yazılmış yüksek lisans ve doktora tezlerine verilen Prof. Dr. Cahit Talas Ödül töreni, 22 Ekim 2015 günü AÜ SBF Aziz Köklü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Prof. Dr. Cahit Talas Ödül Jürisi ise Prof Dr. Ahmet Makal, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Prof. Dr. Gülay Toksöz, Prof. Dr. Ömer Zühtü Altan ve Doç. Dr. Aziz Çelik'ten oluştu.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Dr. Volkan Yılmaz'ın "Health reform and new politics of health care in Turkey (Türkiye'de Sağlık Hizmetlerinde Yeni Politikalar ve Sağlık Reformu)" başlıklı doktora tezi ödüle değer bulunurken, Dr. Denizcan Kutlu'nun "Türkiye'de Sosyal Yardım Rejiminin Oluşumu", Dr. Özge Sanem Özateş Gelmez'in "Kadının Bakım Emeğinin Evde Bakım Uygulaması Üzerinden Değerlendirilmesi, Bir Karma Yöntem Araştırması: Ankara Mamak Örneği" başlıklı doktora tezleri ile Ceyhun Güler'in "Sendikal Hareket İçinde Yeni Bir Oluşum Çabası: Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ve Sendikal Stratejileri" başlıklı yüksek lisans tezi övgüye değer bulundu.

MAKAL: BU ÖDÜL EN BÜYÜK MUTLULUĞUM

Ödül töreni, Prof. Dr. Ahmet Makal'ın konuşmasıyla başladı. Konukları selamlayan Makal, "2012'den beri Türkiye'de sosyal politika alanında yazılmış doktora ve yüksek lisans tezlerine Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika ödülü vermeye başladık. Bu sene mutlulukla gördüm ki bu sene ödülümüz artık kurumsallaştı. Başvuran tezlerin sayısı ve doktora tezlerinin oranı arttı" dedi. Ödüle başvuran tezlerin aralarında çok iyilerinin bulunduğunu söyleyen Makal, 40 yıla yakın süren meslek hayatındaki en büyük mutluluğun Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü'nü hayata geçirmek olduğunu ifade etti. Makal, başta ödül jürisi olmak üzere, ödülün düzenlenmesini mümkün kılanlara ve desteklerinden dolayı sendikamız Sosyal-İş'e teşekkür etti. Makal'ın konuşmasından sonra, Prof. Dr. Cahit Talas'ın hayatı ve eserlerinden kesitler sunan bir sinevizyon gösterildi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü'ne layık görülen Dr. Volkan Yılmaz ile tezleri "övgüye değer bulunan" Dr. Denizcan Kutlu, Dr. Özge Sanem Özateş Gelmez ile Ceyhun Güler sahneye gelerek ödül ve plaketlerini aldılar. Ödül sahipleri yaptıkları konuşmalarda tezlerinin hazırlanmasında katkıda bulunanlara, SBF Sosyal Politika Merkezi'ne ve sendikamıza teşekkür ettiler.

UYAR: BARIŞI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Ödül sahiplerinin ödüllerini almasından sonra kürsüye gelen ve sendikamız adına bir konuşma yapan Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar, "Sosyal-İş Sendikası olarak 4 yıldır bu anlamlı ödülün verilmesine destek sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz" dedi. 10 Ekim Ankara katliamını lanetleyen Uyar, "İşçi sınıfımız var olduğu sürece barış ve demokrasi mücadelemizden asla geri adım atmayacağız" şeklinde konuştu. Uyar'ın konuşmasının ardından Genel Sekreter Celal Uyar ile düzenleme kurulunda yer alan Sendikamız İstanbul Şube Sekreteri Mahsun Turan teşekkür plaketlerini aldı.

Son olarak kürsüye gelen Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödül Jürisi üyeleri Prof. Dr. Ahmet Makal, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Prof. Dr. Gülay TOksöz ve Prof. Dr. Ömer Zühtü Altan'a teşekkür plaketleri verildi. Doç. Dr. Aziz Çelik ise sağlık sorunları nedeniyle bu yıl düzenlenen törene katılamadı.