TÜRKİYE GREVDE!

10 Ekim'de yaşanan katliam nedeniyle DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından ilan edilen 3 günlük yas ve 12-13 Ekim tarihlerinde genel grev sürüyor

Ülke genelinde yüz binler katliamı lanetleyerek gösteriler yapıyor, greve çıkıyor ve okulları boykot ediyor

10 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirlmek istenen Barış Mitinginin bombalı saldırılara uğraması nedeniyle, mitingi düzenleyen kurumlar acil olarak toplanarak 11-12-13 Ekim'i yas, 12 ve 13 Ekim de ise genel grev ilan etmişti. Ülke genelinde dünden itibaren başlayan eylemler pek çok yerde polis saldırısına uğramış, dün katliamın yaşandığı yerde yapılmak istenen anma da yine polis tarafından engellenilmeye çalışılmıştı.

İŞÇİ-EMEKÇİLER GREVDE, ÖĞRENCİLER BOYKOTTA!

Genel grevin ilk gününde (bugün) yine işçiler, emekçiler, barışseverler ve ilericiler, Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda. İşçiler, emekçiler grev halayına dururken, öğrenciler de üniversite ve liselerde boykot eylemi gerçekleştiriyor.

Ankara'da Ziya Gökalp Caddesi üzerinde toplanan grevci işçi ve emekçiler, saat 12.30'da basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Eşbaşkanı Şaziye Köse ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen birer konuşma yaptı.

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda toplanan binlerce yurttaş, sloganlarla katliamı protesto etti. Eylemin ardından katliamda yaşamını yitiren Berna Koç'un ve Ayşe Deniz'in cenaze töreni düzenlenecek.

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Diyarbakır, Mersin, Adana gibi iller başta olmak üzere tüm Türkiye'de, il ve ilçelerde grev, öfke ve kararlılıkla sürdürülüyor. Okullarda boykot, Adliye ve hastanelerde eylemler gerçekleştiriliyor. Pek çok yerde gerçekleştirilen eylem ve basın açıklamalarında, yakınlarını ve arkadaşlarını kaybeden işçi ve emekçiler, gözyaşları içinde grev ve boykot eylemlerine devam ediyorlar.

Grev ve boykot yarın da sürdürülecek.