ANTALYA ŞUBE GENEL KURULUMUZ TOPLANDI

Sendikamız Antalya Şubesi Olağan Genel Kurulu toplandı.

Genel Kurulda, sendikamız Antalya Şubesi'nin yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları ile üst kurul delegeleri belirlendi

Sendikamız Antalya Şubesi Olağan Genel Kurulu, 29 Eylül 2015 tarihinde toplandı. Şube Genel Kurulu'na Genel Merkez ve Şube yöneticilerimiz ile Genel Kurul delegelerimiz ve konuklarımız katıldı. Genel Kurulumuza şu isimler konuk oldu: Devrimci Turizm-İş Genel Başkanı Yahyaoğlu, Devrimci Turizm-İş Genel Sekreteri Muzaffer Koç, DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, Genel-İş Antalya Şube Sekreteri Vedat Küçük, Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen.

KAPLAN: BARIŞ, DEMOKRASİ, ADALET İSTİYORUZ

Şubemiz Genel Kurulu, Antalya Şube Başkanı Hüseyin Kaplan'ın delege ve konukları selamlayan konuşmasıyla açıldı. Kaplan konuşmasında ülkemizin geçmekte olduğu zor sürece dikkat çekerek "Emek örgütleri ve sendikalar olarak barış, demokrasi, özgürlük ve adalet ve eşitlik temelinde bir dünya arzuluyoruz" dedi. İşçi-sendika hareketine yönelik saldırılara da dikkat çeken Kaplan, önümüzdeki dönemde de kıdem tazminatı, özel istihdam büroları gibi saldırıların yeniden gündeme getirileceğini söyledi. Kaplan'ın konuşmasının ardından genel kurulu yönetmek üzere Divan seçimi yapıldı. Seçim sonucunda Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk Divan Başkanlığına, Sendikamız İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ağuş Divan Başkan Yardımcılığına, Halime Arcan ve Nilüfer Akar ise Yazmanlıklara seçildiler.

EBETÜRK: EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Divan Başkanı Metin Ebetürk, delege ve konukları selamlayan bir konuşma yaptı. Ebetürk konuşmasında, ülkemizde son süreçte yaşananlara, işçi sınıfı ve sendikaların durumuna, emek hareketine yönelik saldırılara değindi. Ebetürk "Memleketimizde, kimi söylemlere göre 4 milyon, kimine göre 6 milyon işsiz olduğu söyleniyor. Böyle yaygın bir işsizliğin yaşandığı ülkemizde, bırakın demokratik haklarımızı, varolan haklarımızı korumakta bile zaman zaman zorlanıyoruz." şeklinde konuştu. "Biz ekmeğimizi büyütmek, soframızda ekmeğizin yanına zeytin koymak için mücadele ediyoruz. Oysa işçiler, açlık sınırının da altında bir yaşama mecbur bırakılıyor" diyen Ebetürk, işçilerin ve emekçilerin hissettiği enflasyonun da açıklanan enflasyon oranlarından kat kat fazla olduğunu kaydetti. Ülkemizde yaşanan olaylara da değinen Ebetürk, "Hiçbir şey insan canından önemli değil. Ülkemizdeki kan gölünün, anaların ağlamasının artık son bulmasını istiyoruz." dedi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Ebetürk'ün konuşmasının ardından, şube çalışmaları üzerine çalışma raporunun değerlendirilmesi ve kurulların aklamasına geçildi. Bu çalışmaların ardandan yapılan seçimler sonucunda Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları şu şekilde belirlendi.

ŞUBE YÖNETİM KURULU
HÜSEYİN KAPLAN (ŞUBE BAŞKANI)
MUSTAFA ESMER
ATİLLA ÖNCÜ