ODTÜ DİRENİŞİ'NE SENDİKAMIZDAN ZİYARET

Sendikamız üye ve yöneticileri, ODTÜ'de işten atılmak istenen Eğitim-Sen üyelerinin direniş çadırını ziyaret etti

Ziyaret sırasında, Eğitim-Sen Genel Merkezi ile ODTÜ Rektörlüğü arasında yapılan görüşmenin ardından, yönetim kurulu kararı ile dosyaların YÖK'ten çekileceği haberi ulaştı

ODTÜ'de işten atılmak istenen Eğitim-Sen Ankara 5 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Mert Kükrer ile Şube Denetleme Kurulu Üyesi Barış Çelik, sendikamız üye ve yöneticileri tarafından ziyaret edildi. Dayanışma ziyareti, Genel Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hüseyin Kaşif ve Engin Sezgin, Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu, Şube Sekreteri Sabit Akkuş ile çeşitli işyerlerinden üyelerimiz tarafından gerçekleştirildi. Direnişin durumu ile genel sendikal konular hakkında sohbetin gerçekleştirildiği ziyarette, çeşitli konular hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

DİRENİŞ KAZANDI

Ziyaretin gerçekleştirildiği sırada gelen haberle direnişin başarıya ulaştığı öğrenildi. ODTÜ Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada "Mert Kükrer ve Barış Çelik arkadaşlarımızın mücadelesi, üniversitelerde ve kamuoyunda oluşan duyarlılık sonucunda bugün Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyeleri İsmail Sağdıç ve Mesut Fırat`ın Rektörlük ile yapmış olduğu görüşme sonrasında, ODTÜ Rektörlüğü`nün YÖK Yüksek Disiplin Kurulu`na verdiği dosyayı geri çekeceği MYK üyelerimize ifade edilmiştir." denildi.