EVRENSEL GAZETESİ YALNIZ DEĞİLDİR!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu bir açıklama yayımlayarak, metal işçilerinin direnişini haber yapmak isteyen Evrensel Gazetesi çalışanlarına yönelik tehdit ve saldırıları protesto etti. Açıklamada, saldırılara karşı Evrensel Gazetesi ile dayanışma içinde olunduğu vurgulandı. Açıklamanın tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

EMEK DÜŞMANLARININ SALDIRILARINA KARŞI
EVRENSEL GAZETESİ YALNIZ DEĞİLDİR!

Metal işçilerinin, metal patronları ve patronların kontrolündeki işbirlikçi sarı “sendika”ya karşı direnişi devam ediyor.

Bu direnişi kırmak için her gün yeni yöntemlere başvuran metal patronları ve, şimdi de, metal işçilerinin direnişini başladığı günden bu yana kamuoyuna aktaran Evrensel Gazetesi temsilcileri, muhabirleri ve gönüllü muhabirlerine yönelik bir dizi müdahale, tehdit ve saldırıda bulunuyor.

Medyanın büyük bölümünün sermaye tarafından yönetildiği Türkiye’de emekten yana yayın çizgisinde ısrar eden, metal işçileri ve Türkiye işçi sınıfının tüm kesimlerinin sorun, talep ve mücadelelerini gündemde tutan Evrensel Gazetesi ve muhabirlerine yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Evrensel Gazetesi’ne destek ve dayanışmalarımızı iletiyor, emekten yana olan tüm güçleri patron/çete saldırılarına karşı metal işçileri ve Evrensel Gazetesi ile dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu