DİSK, BÜYÜK HAZİRAN'IN 45. YILINDA BURSA'DAYDI

Konfederasyonumuz DİSK ve bağlı sendikalar, 15-16 Haziran direnişinin 45. yılında Bursa'da miting gerçekleştirdi

Mitinge çeşitli sendikalar, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve milletvekilleri de destek verdi

Konfederasyonumuz DİSK, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 45. yılında Bursa'da bir miting gerçekleştirdi. Mitinge DİSK'e bağlı sendikalar, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, emek dostları ve milletvekilleri de katılarak destek verdi.

Kent Meydanı'nda toplanan DİSK'liler açtıkları pankart ve dövizlerle ve haykırdıkları sloganlarla Famora Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Famora Meydanı'nda miting programına geçildi. Burada açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçi sınıfının direnişleri ile dolu olan Bursa'da metal işçilerinin yeniden ayağa kaltığını vurguladı. "Her yer Bursa her yer direniş" sloganının sıklıkla atıldığı mitingde Beko, tüm işçileri DİSK'te birleşmeye çağırdı. Beko, "Patronlar bu düzen aynen devam etsin istiyor. İşçiler kölece çalışsın, çalışırken ölsün; uzun mesailere, sefalet ücretlerine razı olsun ama DİSK'li olmasın istiyor. O halde yapılacak belli; gün, icazetli sendikacılığa karşı DİSK'te birleşme günüdür" şeklinde konuştu.