İSKOOP'TAKİ ÜYELERİMİZDEN METAL İŞÇİLERİNE DESTEK

Sendikamıza üye İSKOOP işçileri, 20 Mayıs'ta işyerlerinde eylemler yaparak metal işçilerinin mücadelesini selamladı.

Pankart ve afişleriyle işyerleri önüne çıkan üyelerimiz, yaptıkları konuşmalarla yiğit metal işçilerinin onurlu mücadelesine desteklerini açıkladı. Eylemler İSKOOP'un İstanbul'da bulunan şubelerinde gerçekleştirildi.

Eylemlerde konuşan üyelerimiz ve temsilcilerimiz, uzun yıllardır sözleşme imzaladıkları halde sarı sendika tarafından halen kölelik ve sefalete mahkum edilen metal işçilerinin mücadelesini selamladı. Üye ve temsilcilerimiz, "Burada toplanmamızın amacı, patronlarına ve sendikalarına karşı ayaklanan metal işçilerini desteklemektir. Bursa'dan başlayan eylemler, tüm metal işçilerinin hakkını, onurunu ve ekmeğini korumak için ayağa kalkan işçi kardeşlerimizin eylemleridir. Kaç dönemdir toplu sözleşme imzaladıkları halde sefalet ücretine mahkum olan işçiler, kendilerine hiçbir faydası olmayan TÜRK METAL Sendikası'ndan istifa ediyorlar ve sendika biziz diyerek işbirlikçi sendikayı başlarından atıyorlar. Bizler büyük mücadelelerle örgütlendik, sendikalı olduk. Ancak ne yazık ki imzalanan toplu sözleşmemizi uygulatmak için de mücadele etmemiz gerekiyor. Yani iş sendikalı olmakla, sözleşme imzalamakla bitmiyor. Her zaman birliğimizi korumamız ve mücadele etmemiz gerekiyor. Buradan sendikalı İSKOOP işçileri olarak direnen metal işçilerine selam gönderiyoruz, onları destekliyoruz." şeklinde konuştular.

Yapılan konuşmaların ardından üyelerimiz alkışlarla işyerlerine döndü.