1 MAYIS TÜM YURTTA COŞKUYLA KUTLANDI

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlandı. 1 Mayıs yurt genelinde sakin geçerken, İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen işçi ve emekçiler üzerinde devlet terörü estirildi.

İSTANBUL

1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününü Taksim'de kutlamak isteyen işçi ve emekçiler devlet terörüne maruz kaldı. Taksim Meydanı'na giden tüm cadde ve sokaklarda estirilen polis terörü nedeniyle pek çok kişi yaralandı. Saldırılar yer yer linç girişimine kadar vardırıldı. İşçi sınıfının en doğal hakkı olan 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama hakkı, devlet tarafından bir kez daha zor kullanılarak gasp edildi.

ANKARA

Ankara'da 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin Tren Garı önünde toplanmasıyla başladı. İşçi ve emekçiler buradan alkış ve sloganlarla, dövizler ve pankartlar taşıyarak Sıhhiye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. On binlerce işçi ve emekçi Sıhhiye Meydanı'na sığmadı. Pek çok kortej alana giremezken, Meydan dolduğu için bu halde miting başlatılmak zorunda kalındı. Sendikamız üyeleri de kitlesel bir kortejle 1 Mayıs'taki yerlerini aldı.

İZMİR

1 Mayıs İzmir'de de coşkuyla kutlandı. DİSK Ege Bölge Temsilciliği önünde toplanan işçi ve emekçiler sloganlarla, Gazi Bulvarı üzerinden Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler. Kortejlerin miting alanına ulaşmasıyla başlayan mitingde, sanatçı Suavi bir konser verdi.

ANTALYA

Antalya 1 Mayıs'ı saat 13.00'da işçi ve emekçilerin Aydın Kanza Parkı'nda toplanmasıyla başladı. Buradan slogan ve pankartlarla yürüyüşe geçen işçiler, mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na yöneldi. Kortejlerin meydana girmesinin ardından başlayan miting, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

ADANA

Adana'da İnönü Parkı'nda toplanan işçi ve emekçiler, Uğur Mumcu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada yapılan mitingle 1 Mayıs, coşkuyla kutlandı. Mitingde sendikamız korteji coşkusuyla göz doldurdu.

BURSA

İşçi ve emekçilerin Stadyum kavşağında toplanmasıyla başlayan Bursa 1 Mayıs'ı, işçilerin Kent Meydanı'na doğru yürüyüşüyle sürdü. Yol boyunca coşkulu sloganlar atan işçi ve emekçilerin Meydan'a varmasıyla miting başladı. Sendikamız üyeleri de mitingdeki yerini aldı.

DENİZLİ

Denizli'de 1 Mayıs Çınar Meydanı'nda başladı. Burada toplanan işçi ve emekçiler, mitingin gerçekoleştirileceği Ulus Kavşağı'na doğru yürüyüşe geçti. İşçi ve emekçiler sık sık slogan, pankart ve dövizlerle taleplerini haykırdı.