SENDİKAMIZ GAZETESİ YAYIMLANDI

Sendikamız yayın organı "Sosyal-İş Gazete"nin Nisan 2015 tarihli sayısı yayımlandı

Bu sayıda işkolu barajında yeni düzenleme, 8 Mart, 1 Mayıs ve taşeron çalışanlar için getirilen düzenlemeler öne çıkarken, sendikamızın örgütlenme faaliyetleri, işyerlerinde gerçekleştirilen toplantılar ve sendikamızdan haberler de gazetemizde yer aldı

Sendikamız yayın organi "Sosyal-İş Gazete"nin Nisan 2015 tarihli son sayısı yayımlandı.

Bu sayıda ele alınan konuların başında, işkolu barajında yeni düzenleme geliyor. Sendikamızın da kapsamına girdiği yeni düzenlemeyle, daha önce toplu iş sözleşmesi yaptığımız ve çoğunluğa sahip olduğumuz işyerlerinde bir dönem daha; maddenin yürürlüğünden itibaren bir yıl içinde ise yeni örgütlendiğimiz işyerleri ve işletmelerde işkolu barajı şartı aranmaksızın toplu iş sözleşmesi yapabileceğiz.

Sendikamız, söz konusu düzenlemenin gerçekleşmesinden önce de pek çok işyerinde örgütlenme çalışmaları gerçekleştirerek, barajların üzerine kararlıllıkla yürümüştü. Gazetede devam eden ve sonuçlanan bu örgütlenme çalışmalarımız hakkında bilgiler yer alıyor. Ayrıca yasanın çıkmasının ardından ilk etapta yetki başvurusunda bulunulacak işyerleri hakkında bilgiler de yer alıyor.

Sendikamızın İstanbul'da düzenlediği "ILO Sözleşmeleri ve Sendikal Barajlar Forumu" yoğun ilgiyle karşılandı. Yıldırım Koç'un katılımıyla gerçekleştirilen forum, gazetemiz sayfalarındaki yerini aldı.

Sendikamız, taşeron şirkete bağlı olarak çalıştırılan işçilere yönelik olarak "Taşeron İşçiler İçin Haklar ve Örgütlenme Broşürü" yayımlamıştı. Bu broşürün en önemli bölümlerini, gazetemiz sayfalarında ilgilerinize sunduk.

Sendikamız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, kadın üyelerimize fular armağan etti. Gazetemizin 8 Mart için ayrılan bölümünde, sendikamızın bu faaliyeti ve 8 Mart kutlamaları ile ilgili geniş bir haber yer alıyor.

Sendikamızın örgütlenme çalışmalarını yürüttüğü işyerlerinin yanısıra, sendikamızda örgütlü işyerlerinde çalışan üyelerimizle de gerçekleştirilen çeşitli toplantılar ile sendikamız Başkanlar Kurulu toplantısı da gazetemizde bulabileceğiniz haberler arasında yer alıyor.

Son olarak, yaklaşan 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili haber ve yazılar gazetemiz sayfalarındaki yerini aldı.

GAZETEMİZİN NİSAN 2015 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.