ÇALINAN BİR KİTAP DEĞİL, KOCAMAN BİR HAYAT

Sendikamız çalışanları, öğretmenleri tarafından kitap çalmakla suçlandığı için intihar eden Ebru Yalçın anısına kitap kampanyası düzenledi

Toplanan kitaplar, Ebru'nun köyündeki çocuklara dağıtılmak üzere kargoya verildi

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Taşbasamak köyünde, öğretmenleri tarafından kütüphaneden kitap çalmakla suçlanan, disipline verilmek, jandarmaya ihbar edilmekle tehdit edilen, bu suçlama ve baskılar nedeniyle intihar eden 12 yaşındaki Ebru Yalçın anısına, sendikamız çalışanları tarafından kitap kampanyası düzenlendi. Kampanya çerçevesinde toplanan kitaplar kargoya verildi. Kargonun köye ulaşmasının ardından kitaplar, köyde yaşayan çocuklara armağan olarak dağıtılacak.

Sendikamız çalışanları, kitaplarla beraber bir de mektup kaleme aldı. Aşağıda bu mektubun tam metnini ilgilerinize sunuyoruz:

12/03/2015

Merhabalar,

Biz Sosyal-iş Sendikası çalışanları olarak Taşbasamak Köyü'nde yaşanan Ebru Yalçın olayını derin bir üzüntüyle karşıladık. Olayın en kötü tarafı ise buna sebep olanların eğitimci olması. Eğitimci denince akla; Yol gösteren, her hareketiyle örnek olan, gerektiğinde anne, gerektiğinde baba, gerektiğinde arkadaş olan bir portre geliyor aklımıza.  Ama yazık ki son dönemlerde yaşanan olaylara baktığımızda çocuklarımıza dair kaygılarımız artıyor.

Soruyoruz buradan...

Bir çocuk kitabı neden çalar? Çalınan şey para değil, yiyecek değil, değerli bir eşya değil... Ne kadar çok kitap özlemiyle yanıyormuş ki böyle bir şey yapmış. Bu olayın adına "hırsızlık" demek çok yanlış bir itham olur. Kaldı ki 12 yaşında bir çocuk bir şeyler çalmışsa onu bu kötü alışkanlığından bir eğitimciye yakışacak şekilde vazgeçirmek gerekir, bu şekilde olmamalıydı. Biz Sosyal-İş Sendikası çalışanları olarak Ebru Yalçın'ın ailesine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.

Biz bu olaya hem tepkimizi duyurmak hem de Taşbasamak Köyü çocuklarının kitap sevgisini göz önünde bulundurarak köyünüze kitaplar gönderdik. Yalnız; kitapların okul kütüphanesine konulmasını değil, köy çocuklarına tek tek dağıtılmasını istiyoruz. Çünkü kitaplar kütüphanelerde, kitaplıklarda bekletilmek için değil, okumak ve okutulmak içindir. Size gönderdiğimiz kitapların çoğu çocuklarımızın kitabıdır. Onlar, kardeşlerinin daha çok kitap okumasını istedikleri için kendi kitaplıklarındaki kitaplarını göndermek istediler, oradaki tüm çocuklara sevgilerini gönderiyorlar.

Sevgili çocuklar, size de bir mesajımız var;

Gönül isterdi ki siz kardeşlerimize daha çok yardımcı olalım ama şimdilik elimizden bu geliyor. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, bir şeyleri değiştirmek istiyorsak bunu başkalarından beklemeyeceğiz, okuyacağız, kendimizi geliştireceğiz ve büyüklerimizin yaptığı hatalara düşmeyeceğiz.

Geleceği değiştirmek siz çocukların ellerindedir...

Bize bu konuda yardımcı olan Sayın Erdi Yalçın'a çok teşekkür ediyoruz.

Hoşçakalın...

SOSYAL-İŞ SENDİKASI GENEL MERKEZ ÇALIŞANLARI